Extreem winterweer en buitenreclame? Geen probleem voor je kerstcampagne!

Binnenstad wintermaandenHet lijkt misschien nog vroeg, maar de meeste retail- en brandmarketeers zijn nu al bezig met de kerst-reclamecampagnes. Dat is niet zo verwonderlijk, want deze feestelijke tijd van het jaar is ideaal om de verkoop te stimuleren. Het is de tijd om te eten, drinken en cadeaus te delen, en natuurlijk een tijd waarin je kunt rekenen op een hoge omzet - tenminste als je met een slimme marketingcampagne komt.

Stickers aanbrengen met koud weer

Marketingcampagnes voor de retail bestaan vaak voor een groot deel uit zelfklevende buitenreclame. Het is een snelle en eenvoudige manier om je reclameboodschap uit te dragen naar het winkelend publiek. Hoewel de kerstperiode een ideale tijd van het jaar is om te adverteren heb je ook te maken met een onvermijdelijke factor: het weer. Vaak wordt vergeten dat bij het aanbrengen van stickers de temperatuur van essentieel belang is voor een goede hechting. Te lage of te hoge temperaturen kunnen de kleefkracht negatief beïnvloeden. Dit geldt zowel voor de buitentemperatuur als voor de temperatuur van de ondergrond. 
In december zijn temperaturen onder nul vaker regel dan uitzondering. Dit kan een probleem zijn voor het aanbrengen van je kerststickers - tenzij je het juiste materiaal kiest! 

High-tack oplossingen

Gelukkig biedt Neschen met de high-tack Wall-grip producten een oplossing 

voor dit probleem. Deze folies zijn voorzien van een speciale high-tack, permanent elastische, acryllijm. Deze folies bieden niet alleen een uitstekende hechting op moeilijk te plakken ondergronden zoals beton, gips, spaanplaat of oppervlakken met een lage oppervlakte-energie, maar hebben ook een uitstekende hechting onder extreme weersomstandigheden 

kerstcampagne betonZoals temperaturen tot 10 graden onder nul. Dit maakt het de perfecte oplossing voor je buitenreclame tijdens de koude wintermaanden. 
En wellicht interessant voor alle milieubewuste retailers; de Wall-grip folies zijn ook verkrijgbaar in twee "groene" duurzame pvc-vrije versies

Let wel op, Wall-Grip folies zijn vanwege de extreme hechting niet bedoeld voor het plakken op ramen. Raamstickers kunnen het beste in spiegelbeeld geprint aan de binnenzijde van het raam worden aangebracht met een verwijderbare folie zoals Easy dot of Window-Grip. Hoe dit precies in z'n werk gaat lees je in dit blog over raamstickers

Een paar aandachtspunten 

Houdt rekening met de volgende punten als je stickers gaat aanbrengen bij extreem koud weer. 

  • Zorg ervoor dat de ondergrond goed schoon en vrij van vet en stof is. 
  • Zorg ervoor dat de ondergrond volledig droog en condensvrij is, omdat vocht uiteindelijk zal bevriezen. 
  • Bij extreem koude temperaturen kun je stickers het beste 's middags plakken omdat het dan vaak warmer is. 

Heb je interesse in deze folies? Of wil je graag meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op of vraag via de knop gratis samples aan. 

New call-to-action

Onderwerpen: High-tack folie