Beachvlaggen: de ultieme blikvanger, ook buiten het strand

Beachvlaggen de ultieme blikvanger, ook buiten het strandBij het woord beachvlag denk je waarschijnlijk meteen aan een vlag die wappert bij je favoriete strandtent waar je met je voeten in het zand en een zacht zeebriesje van het fantastische uitzicht geniet. Maar ook buiten de kust kom je deze vlaggen tegen. Bijvoorbeeld op beurzen, evenementen en winkels zie je ze regelmatig in de wind wapperen om de blik van bezoekers te vangen. En dat is niet gek, want deze vlaggen vallen enorm op, blijven stabiel staan op allerlei ondergronden en zijn zowel geschikt voor binnen als buitengebruik. In dit blog vertel ik je nog meer over deze (soms gigantische) blikvangers.

Uit deze onderdelen bestaan beachvlaggen

Gaat jouw organisatie binnenkort deelnemen aan een belangrijk evenement en willen ze daarbij extra opvallen? Dan zijn beachvlaggen de perfecte toevoeging aan jullie stand. Ze bestaan uit verschillende onderdelen die samen bepalen welke functionaliteit en attentiewaarde je de vlag meegeeft.

De vlaggenmast

Deze mast geeft de vlag zijn vorm en hoogte mee. Beachvlaggen variëren in hoogte van 2 tot 5 meter en kunnen rechthoekig of druppelvormig zijn.

Het doek

Het wapperende doek van de vlag is natuurlijk het onderdeel dat de aandacht moet trekken. Het doek is voorzien van een tunnelzoom die je in de mast schuift. Zo zorg je dat de mast rechtop blijft staan en het doek zich strak trekt. Voorzie het doek aan twee kanten van een opvallende print en zorg dat dit de eye-catcher van je stand wordt.

De voet

Dit onderdeel regelt vanzelfsprekend de stabiliteit van je beachvlag. Afhankelijk van de ondergrond, bepaal je op welke voet je de mast aanbrengt. Hieronder licht ik de installatie van beachvlaggen voor binnen en buitengebruik toe, waarop je je keuze voor een voet kunt baseren.

 

Zo zet je beachvlaggen buiten op

Mogen jouw beachvlaggen gewoon in de wind wapperen en ga je ze buiten plaatsen? Laat je dan eerst goed informeren over de ondergrond. Is deze redelijk zacht, zoals in het geval van zand of gras, dan kies je voor een grondpen. Bij hardere ondergronden kun je beter gebruik maken van een grondspijker. Gebruik je deze vlag buiten, maar heb je geen plek om 'm vrijstaand op de grond te plaatsen? Dan kun je deze misschien aan de gevel bevestigen. Dat doe je met speciale steunen waarmee je bepaalt of de vlag in een hoek van 45, 80 of 180 graden geplaatst wordt.

 

Zo zet je beachvlaggen binnen op

Zullen jouw vlaggen waarschijnlijk alleen binnen gebruikt worden? Dan zet je de mast het beste vast op een kruisvoet of grondplaat. Mocht de situatie zich voordoen dat je ze toch (tijdelijk) buiten neer wilt zetten, dan kun je omwaaien voorkomen door ze met een waterzak te verzwaren. Ook binnen zou je eventueel de gevelsteunen kunnen toepassen als er geen plek is om de vlaggen vrij te plaatsen.

 

Maak jouw beursstand helemaal af

Om de ultieme beursstand te creëren, kun je items als beachvlaggen, roll up banners, een slimme bouwmethode en diverse printmedia combineren tot een aantrekkelijk geheel. Bovendien zijn beachvlaggen makkelijk te vervoeren en op te zetten vanwege hun lichte gewicht en is het daarom een kleine moeite om ze als extra toevoeging mee te nemen naar je evenement. Wil je meer weten over de mogelijkheden van beachvlaggen? Download dan onze brochure over displaysystemen. Heb jij veel ervaring met het inrichten van beursstands of aankleding van evenementen? Dan ben ik benieuwd naar jouw advies voor anderen die de ultieme beursstand willen creëren.

Brochure FILMOexpo

Onderwerpen: Display