Vloerstickers | bewegwijzering, afstandshouder voor "social distancing' of als reclame-middel.

Vloerstickers zijn echte blikvangers, want de meeste mensen kijken tijdens het lopen naar beneden. Dit maakt vloerstickers tot het ideale reclamemedium. Voor de winkeleigenaar of beursexposant is de vloer dan ook het perfecte podium om een reclameboodschap over te brengen. Maar vloerfolies zijn niet alleen ideaal als reclamemedium. Ze zijn ook een uitstekend oriëntatiemiddel in de openbare ruimte.

Vloerstickers in tijden van "social distancing"

In tijden van "sociale afstand" is de navigatie van klanten door supermarkten, apotheken en andere plaatsen uiterst belangrijk geworden. Overal waar klanten in de rij moeten staan, zijn vloerstickers een goede manier om hen te herinneren aan de voorgeschreven afstand te midden van de lopende coronavirus-situatie.

Maar niet alleen in moeilijke tijden als deze zijn vloerstickers een uitstekend medium om klanten op veel plaatsen te ondersteunen. In apotheken of banken en overal waar privézaken worden besproken, is het beleefd om afstand te bewaren. Helaas wordt dit vaak vergeten. Vloerstickers zijn een vriendelijke herinnering aan klanten om discreet te zijn en afstand te bewaren.


floorgraphics_social_distancing_4

floor_graphics_social_distancing

Maar ook in grote winkelcentra of tijdens beurzen helpen ze kopers en bezoekers bij het vinden van de toiletten, restaurants of uitgangen. Naast reclame op het verkooppunt zijn vloerfolies daarom een voordelige manier van bewegwijzering.

Waar moet je rekening mee houden bij het gebruik van vloerstickers?

Slipweerstand

Een gecertificeerde slipweerstand is van het grootste belang in de openbare ruimte. Er zijn strikte richtlijnen met betrekking tot slipweerstand en het is verstandig om altijd producten te gebruiken die door een officiële instantie zijn gecertificeerd. Sommige folies hebben een extra lamineerfolie nodig om de vereiste slip-weerstand voor de openbare ruimte te bereiken. R9 is de laagste gecertificeerde slipweerstand, maar is op veel gebieden voldoende. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt in gebieden waar mensen van buitenaf binnenkomen, zoals winkels, restaurants en entreehallen. R13 is de hoogste slipweerstandklasse en is vereist voor vloeroppervlakken die worden blootgesteld aan nattigheid of vettige stoffen.

floor_graphics_social_distancing_3

Tip: het gebruik van een vloersticker met gecertificeerde slipweerstand die niet achteraf gelamineerd hoeft te worden bespaart tijd en geld.

De meeste vloerstickers bestaan uit twee lagen: een zelfklevende folie, waarop de boodschap wordt geprint, en een anti-slip lamineerfolie, die de sticker beschermt en vervolgens slipweerstand biedt. Het maken van zo'n sticker is erg tijdrovend en arbeidsintensief. Na het printen moet de inkt goed drogen, de lamineermachine moet worden ingesteld en het lamineren zelf kost veel tijd. Bovendien bestaat bij een kwaliteitsverschil tussen de vloersticker en het laminaat het risico van krimp, een ander risico is het de-lamineren van de twee lagen. De print'n'walk folies van Neschen zijn een goede keuze: deze folies hebben een R9-gecertificeerd oppervlak, ook na bedrukking met latex en UV-uithardende inkten, waardoor extra lamineren niet meer nodig is. De vloerfolies zijn speciaal ontworpen voor tijdelijk gebruik.

De juiste hechting

Op licht gestructureerde vloeren of over het algemeen moeilijk te beplakken ondergronden zoals beton, hout of tegels zijn folies nodig met een sterke kleefkracht. Anders loop je het risico dat de vloerstickers loslaten en beschadigd raken. High-tack vloerstickers (producttip: Neschen UV print'n'walk power-tack) hebben en zeer goede hechting op dergelijke lastig te plakken ondergronden. Ze hechten perfect op oneffen oppervlakken zonder opkrullen of afpellen op de hoeken. De UV print'n'walk power-tack folie is niet alleen geschikt voor gebruik binnenshuis, maar kunnen ook buiten worden gebruikt in relatief droge omstandigheden.

Vloerstickers inzetten?
Bekijk de video om te zien hoe makkelijk en snel dit gaat!

 

 

HubSpot Video

Interesse in onze vloerstickerfolies?
Vraag direct samples aan: New call-to-action

Onderwerpen: Vloerstickers