Interieur tips: inspirerende voorbeelden van vloerdesign

Tijdens het lopen kijken mensen bijna voortdurend naar beneden. Logisch, want je wilt tenslotte niet struikelen of in viezigheid stappen. Als marketeer kun je deze gewoonte gebruiken voor reclamedoeleinden. Op internet zijn honderden voorbeelden te vinden van verrassende, adembenemende en gewoonweg geniale advertenties op vloeren. In dit blog licht ik een paar van deze voorbeelden uit. Doe hiermee inspiratie op voor indoor vloerdesign in verschillende ruimtes.

Kantooromgeving

Kantoorpanden staan vaak niet om hun gezellige uitstraling bekend. De buitenkant bestaat meestal grotendeels uit glas en beton. Het interieur is vaak eentonig. Dit is eigenlijk zonde, want er zijn voor zowel de buitenkant als de binnenkant voldoende manieren om de boel wat inspirerender te maken.

Bewegwijzering

Verdwalen wil natuurlijk niemand en daarom kan het aanbrengen van bewegwijzering in grote bedrijfspanden een slimme zet zijn. Bovendien is het een stukje aankleding. Bekijk onderstaande voorbeelden van vloerdesign die tegelijkertijd een informatieve en creatieve rol spelen:

 

bewegwijzering

bewegwijzering2

Creatief

1-800-LAW-FIRM uit Amerika is niet zomaar een advocatenkantoor. Hun kantoorpand is van binnen geheel ‘out-of-the-box’ ingericht en dat zie je onder andere terug in de gangen. Het vloerdesign is gebaseerd op wandelen en lopend vergaderen. De medewerkers worden zo gestimuleerd om te blijven bewegen!

vloerdesign

Avontuurlijk

Door het aanbrengen 3D graphics kan een saaie, onopvallende vloer veranderen in een avontuurlijke omgeving waar bezoekers hun ogen niet van af kunnen houden. Het eerste voorbeeld van 3D vloerdesign is bedoeld om aandacht te vragen voor de ziekte Parkinson. De boodschap is dat traplopen voor mensen die aan Parkinson lijden voelt als een bergbeklimming. Zo wordt de boodschap gecombineerd met de ervaring van degenen die over de trap lopen.

4

 

Het tweede voorbeeld kom ik (in verschillende vormen) vaker tegen. Liften zijn een populaire plek om advertenties te plaatsen. Waarschijnlijk komt dit door het verassingseffect. Je weet tenslotte niet altijd wat er zich achter die deur bevindt. In dit geval kijk je van bovenaf op een stad en wordt er reclame gemaakt voor een Zwitserse skydive organisatie. Zodra je in de lift stapt ervaar je de skydive al.

3Dvloerdesign

 

Winkelcentrum

In een blogpost van thesignpad.com kwam ik deze mega advertentie tegen. Deze reclame was aangebracht op de vloer van een winkelcentrum in Jakarta. Mensen die over de vloer lopen zullen de reclame niet direct bevatten, maar mensen die van de hoger gelegen etages naar beneden kijken zien de werkelijke boodschap. De mede shoppers die beneden over de advertentie lopen zijn er zelfs onderdeel van. Een zeer creatieve manier van adverteren met behulp van vloerdesign.

vloer_design

 

Welk vloerdesign spreekt jou het meeste aan? En heb je nog andere leuke voorbeelden ter inspiratie? Ik hoor het graag van je in een reactie!

Brochure vloerstickers

Benieuwd naar onze vloersticker materialen waarmee je een saaie vloer kunt omtoveren naar een inspirerend, sfeervol of opvallend (reclame)oppervlak? Bekijk dan alle varianten in onze brochure!

Download de Brochure Vloerstickers