Inspiratie: deuren voorzien van deurstickers in allerlei interieurs

Deuren zijn een belangrijk onderdeel van het interieur in ruimtes en bepalen grotendeels de sfeer. In mijn vorige blog beschreef ik twee manieren waarop je deuren kan voorzien van een ontwerp waarmee je een uniek interieur creëert. Een van die manieren was het laten printen van deurstickers waarmee je een ruimte flexibel vormgeeft. In dit artikel deel ik een aantal inspirerende voorbeelden van gedecoreerde deuren met je die ik online tegenkwam. 

Verschillende prints en afwerkingen

Digitaal printen biedt jou als ontwerper veel vrijheid om precies te voldoen aan de wensen van de klant. Ongeacht de print die de klant op deuren willen hebben, met de juiste materialen kun jij het leveren. Hieronder deel ik verschillende voorbeelden van deuren voorzien van een print. Hierin heb ik geprobeerd zoveel mogelijk variatie aan te brengen om jou een goed beeld te geven van de mogelijke prints en afwerkingen. 

Deuren voorzien van een fotoprint

Eigen foto’s zijn natuurlijk een van de populairste prints als het gaat om deuren in woningen of hobbyruimtes. Ook in fotostudio’s en kantoren van ontwerpbureaus zie je eigen werk regelmatig terug op de deur. Maar het gebruik van fotomateriaal gaat verder. Zo kun je door 3D afbeeldingen te gebruiken, levensechte effecten creëren. Daarnaast kun je denken aan foto’s van materialen zoals beton of hout. Door daar nog een gestructureerde folie overheen te plaatsen, kun je het materiaal bijna ‘voelen’. Deze deuren kwam ik tegen:

Geprinte deursticker - voorbeeld Chinese muur

Voor reizigers: de Chinese muur op je deur. Foto via pezcame.com.

 

Geprinte deursticker - voorbeeld Zebra

Deuren voor dierenliefhebbers of zwart-wit fanaten. Foto via Pinterest.

Geprinte deursticker - voorbeeld bos

Meer groen in de badkamer? Print een bos op je deur. Foto via Pinterest.

Deuren voorzien van whiteboard folie

Whiteboard folie is een manier om deuren tot schrijf- of tekenoppervlak om te toveren. Dit komt goed van pas in ruimtes waar hard gewerkt wordt en overleg plaatsvindt. Denk aan kantoren, trainingsruimtes of in ruimtes voor workshops. Door je deur van een whiteboard folie te voorzien, maak je deze onderdeel van de sfeer in de ruimte. Hier wat voorbeelden:

Whiteboard deursticker - voorbeeld woning

Een voorbeeld van whiteboardfolie in huis via houzz.com

 

Whiteboard deursticker - voorbeeld showroom

Deze showroom heeft de koelkast voorzien van whiteboardfolie, via refrigerators-reviewed.com 

 

Whiteboard deursticker - voorbeeld kantoor

Met deze deuren heeft je vergaderruimte geen whiteboard meer nodig! Via fusionofficedesign.co.uk

 

Deuren voorzien van krijtbord folie

De voorloper van het whiteboard is natuurlijk het krijtbord. Krijtbord folie of krijtbord verf is al een tijdje populair materiaal om in interieurs te verwerken. Op deuren zie je krijtbord folie veel terug voorzien van lijstjes, teksten en mooie tekeningen met krijt of krijtbord stiften. Hieronder de inspirerende voorbeelden die ik tegenkwam:

Krijtbord deursticker - voorbeeld resturant

Schrijf je gerechten en ingrediënten op een deur van krijtbord! Via Pinterest

 

Krijtbord deursticker - voorbeeld woning

Krijtbord wand of deur? Via Pezcame.com

 

Krijtbord deursticker - voorbeeld kantoor

Chalkboard rocks! Ook op kantoor. Via thedistractionnetwork.com 

 

Welke stijl spreekt jou aan?

In dit artikel heb ik verschillende stijlen en toepassingen van prints op deuren met je gedeeld. Ik ben benieuwd welke van deze voorbeelden jou het meest aanspreekt. Heb je zelf nog andere voorbeelden gevonden? Deel deze dan in een reactie. Benieuwd naar whiteboard folie waarmee je jouw deuren beschrijfbaar kunt maken? Vraag dan een sample aan.

Whiteboard laminaat Sample aanvragen