Glasdecoratie raamfolie geeft glazen wanden een luxe uitstraling

Raamfolie is populair materiaal als het gaat om het decoreren, blinderen en beletteren van glazen wanden. De raamfolie die in dit artikel centraal staat, is zilverkleurig en ondoorzichtig wat glas een luxe uitstraling geeft. Je ziet het veel terug op etalages, maar ook als blindering aan de buitenkant van kantoren of om bepaalde binnenruimtes meer privacy te geven. In dit artikel geef ik je graag wat inspiratie en voorbeelden van de verschillende toepassingen, inclusief bijzondere kleurvariaties!

Raamfolie met ‘etched glass’ look

Glasdecoratie raamfolie staat ook wel bekend als ‘etched glass’ raamfolie. In eerdere blogs adviseerden we je al over het gebruik van deze folie, maar eigenlijk is aanbrengen erg gemakkelijk. Je hebt er geen water voor nodig en dankzij luchtkanaaltjes in de lijm kun je de folie eenvoudig, snel en luchtbelvrij op een glaswand aanbrengen. De naam zegt het al, de folie heeft de uitstraling van geëtst glas. 

Varianten op deze folie

Raamfolie blinderen pastelkleur 1Naast de raamfolie met etched glass look die vooral toegepast wordt voor decoratie, zijn er twee varianten die meestal als blindering functioneren. Namelijk die met zandstraal effect (frosted) en folies die eruitzien als melkglas (dusted). Alle versies hebben gemeen dat je ze kan plotten in allerlei gewenste vormen en letters. Dat maakt ze geschikt voor belettering op etalages of kantoorramen, bijvoorbeeld om je bedrijfsnaam, logo en huisstijl te tonen.

Naast zilverkleurige raamfolie, kun je ook kiezen een roze en mintgroene pastelkleur. Ideaal voor reclame-uitingen in het voorjaar!  

Glasfolie als blindering

Ondoorzichtige glasfolie is erg geschikt voor blinderen en daarmee bevorderen van privacy in bepaalde ruimtes. Hieronder voorbeelden van glasblindering in een kantoorgebouw en in de badkamer.

Glasfolie blinderen 1

Glasfolie blinderen 2

Creatief met glas

Wil je juist een unieke, decoratieve uitstraling creëren op een glazen wand? Glasfolie kun je in allerlei vormen plotten en is daarmee prima materiaal om ter decoratie van bepaalde ruimtes te gebruiken. Glasfolie decoratie 1

Je etalage voorzien van glasfolie

Voor winkeliers is het belangrijk de aandacht van winkelend publiek te trekken en als ondernemer maak je bezoekers van je kantoor graag duidelijk waar zij moeten zijn. Beide toepassingen kun je makkelijk realiseren met glasfolie, zie ook deze voorbeelden. 

Eenvoudig éénkleurig: 

Solvoprint_Glass_Deco-2

Kleurrijk:Glasfolie decoratie 3

Pasteltinten:

Glasfolie decoratie 4
  

Ga jij voor decoratie of privacy?

Zoals je ziet is raamfolie voor de glazen wand erg divers en geeft het je verschillende mogelijkheden om te decoreren of juist te blinderen. Voor welke functie ben jij deze folie al eens tegengekomen? Deel je inspiratie in een reactie!

Brochure raamfolie

Onderwerpen: Etched glass folie