Gedenkkaarsen met transparante folie branden tijdens Alpe d’HuZes 2016

Alpe_dHuZes_2016_kaarsen“Opgeven is géén optie”. Dat is het motto waaronder hardlopers, wandelaars of fietsers op één dag tot maximaal zes keer de Alpe d’Huez beklimmen. Dit doen zij om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Roy Steenbergen zal op 2 juni 2016 samen met zijn teamgenoten van Team 5 de berg trotseren en is hiervoor sponsoren aan het verzamelen. Hij benaderde Filmolux met een sponsorverzoek: hij verwacht 1000 kaarsen te kunnen verkopen die tijdens de herdenkingsavond aangestoken gaan worden, of Filmolux de folie kan leveren voor deze kaarsen? Natuurlijk kunnen wij dat.

In dit blog lees je alles over de actie en de rol van onze transparante folie.

Alpe d’HuZes

Tijdens Alpe d’HuZes in juni zetten deelnemers zich in om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Teams verzamelen sponsoren om hen op allerlei manieren te steunen. De opbrengsten gaan naar wetenschappelijk onderzoek naar kanker, met als doel de ziekte onder controle te krijgen. Roy Steenbergen gaat samen met zijn teamgenoten de berg beklimmen en heeft een speciale actie op touw gezet. Zijn team verkoopt kaarsen die aangestoken zullen worden tijdens de herdenkingsavond op 1 juni. Deze kaarsen zijn voorzien van een kaartje, maar die moeten natuurlijk wel blijven plakken. Ook als de kaarsen warm worden.

Kaarsen met transparante folie

De kaartjes die op deze kaarsen geplakt moeten worden zijn 7,5 centimeter hoog en 10,5 centimeter breed. Om deze goed vast te kunnen plakken op de warm wordende kaarsen, is er folie met een sterke hechting nodig. Filmolux kiest ervoor om de kaarsen te voorzien van Filmolux 610: een transparante folie met een erg sterke hechting die normaal gesproken vooral wordt toegepast op lijm-afstotende oppervlakken, zoals boeken met textiele kaften. In dit geval komt de hoge hechting goed van pas om de kaartjes op de kaarsen te bevestigen.

De verkoop gaat hard

Inmiddels heeft Roy dankzij sponsors en donateurs al ruim 300 kaarsen kunnen verkopen. Er liggen al 400 kaartjes klaar om op de kaarsen geplakt te worden, maar zijn er waarschijnlijk niet genoeg. Hij verwacht in totaal 1000 kaarsen mee te nemen de Alpe d’Huez op. Zoals gezegd zullen deze branden tijdens de herdenkingsavond die op 1800 meter hoogte plaatsvindt, een bijzondere plek. Niet alleen dan stralen de kaarsen licht en warmte uit. Als de eerste deelnemers op 2 juni aan hun beklimming beginnen, branden de kaarsen nog steeds. De totale opbrengst van alle sponsorinkomsten en dus ook die van de kaarsverkoop komt volledig ten goede aan het onderzoek naar kanker.

Meer weten?

Wil je meer weten over de actie Alpe d’HuZes of zelf een donatie doen? Bezoek dan de website of de pagina van Team 5. Wij wensen Roy en zijn team heel veel succes tijdens deze actie!

Benieuwd naar de boekbeschermfolie? Vraag dan een gratis sample aan:

Sample Filmolux 610