We take care of your solutions.

Picture_new_CI_nologo_#1solutions-1Wij, FILMOLUX, willen dicht bij onze klanten staan, wij willen ons bewust zijn van uw behoeftes en de problemen waar u tegen aan loopt. We streven er voortdurend naar oplossingen te ontwikkelen die onze klanten ten goede komen en in het beste geval willen we vandaag materialen ontwikkelen voor de trends van morgen. Met fabrikant NESCHEN Coating GmbH als onze moedermaatschappij hebben we toegang tot meer dan 130 jaar ervaring, samen met een ultramoderne productiefaciliteit en een uitstekende R & D-afdeling. Dit geeft ons de unieke positie om de best mogelijke sparringpartner te zijn en uw problemen om te zetten in oplossingen. Uw probleem is onze zorg: we luisteren, we adviseren, we ontwikkelen en samen met onze klanten creëren we! WIJ ZORGEN VOOR UW OPLOSSINGEN - Het zit in ons DNA!

Benieuwd naar hoe we deze oplossingen bieden? Lees het verhaal achter de ontwikkeling van Gudy 832 Fine Art.

 

Productontwikkeling valt of staat bij het luisteren naar je klanten, tegen welke problemen lopen zij in hun werk aan en welke oplossing kunnen wij bieden? Deze vragen stelde Filmolux aan Wilcovak uit Hoogeveen, een totaalleverancier op het gebied van Fine Art printing, inlijsten en afwerking.  

DSC_0584.JPG_400
Foto, Erik Stoffers: “Of het nu een groot of een klein project is, zodra er een foto opgeplakt moet worden is de Neschen folie aan de beurt”.

Jarenlange samenwerking

Wilcovak is in 1979 opgericht en voordat de huidige eigenaren Erik en Sandra Stoffers het bedrijf in 2007 overnamen werd er al gewerkt met materialen van Neschen. Al decennialang levert Wilcovak prints en afwerking in museumkwaliteit aan o.a. fotokunstenaars, galeries, musea, collectioneurs en fotografen. Daarnaast is het bedrijf uit Hoogeveen exclusief licentiehouder van het Diasec®-procedé in Nederland. Hiermee verlijmen zij foto’s met de beeldzijde achter plexiglas. Om dit vervolgens met behulp van een dubbelzijdig klevende folie op een dibond paneel te monteren. Dit is waar de producten van Neschen om de hoek komen kijken.

Continuïteit & kwaliteit

“Alle werken die Wilcovak verlaten bevatten een dubbelzijdig klevende folie van Neschen, en dan hebben we het werkelijk over iéder product” benadrukt Erik Stoffers, eigenaar van Wilcovak.  Waarom er destijds voor Neschen is gekozen? Continuïteit is het sleutelwoord. De producten van Neschen hebben zich door de constante kwaliteit bewezen als een betrouwbaar product en zijn bepalend voor de constante kwaliteit van het eindproduct dat Wilcovak levert. “Als een product goed werkt is er geen reden om over te stappen, met de Neschen producten hebben wij een benchmark neergezet waarover we heel tevreden zijn. De decennialange gegarandeerde kleefkracht en het feit dat de folies zuurvrij en op waterbasis zijn, zijn voor ons en onze klanten heel belangrijk en de redenen waarom wij voor deze materialen kiezen” vervolgt Erik Stoffers.

Toepassing

Wilcovak gebruikt, afhankelijk van de toepassing, de Gudy 808, 831, 832 en 802 dubbelzijdig klevende folies van Neschen.
“Of het nu een groot of een klein project is, zodra er een foto opgeplakt moet worden is de Neschen folie aan de beurt. We verlijmen altijd eerst de foto met behulp van de speciale Diasec ® formule achter plexiglas en vervolgens wordt de achterkant van de geprinte foto belijmd met de betreffende Gudy dubbelzijdig klevende folie en tot slot belijmd op dibond. Voor ons zijn al deze projecten even mooie kunstwerken” vertelt Erik Stoffers.

DSC_0594_400

Foto: Alle werken die Wilcovak verlaten bevatten een folie van Neschen.

Fine art papers bleken een uitdaging

Jarenlang werden er voornamelijk fotopapieren met een PE-drager naar volle tevredenheid opgeplakt met de Gudy 808 folie van Neschen. Maar toen de vraag naar gestructureerde Fine Art papers in de markt toenam liep Wilcovak tegen een probleem aan. Af en toe vond er bij een kunstwerk de-laminatie plaats, dit wil zeggen dat de foto achter het plexiglas loslaat van de dibond drager. Dit werd veroorzaakt doordat de samenstelling van het Fine Art paper anders is dan die van PE-papier. Door de vezelige structuur van het papier kon er geen goede hechting worden bereikt en dit in combinatie met het krimpen en uitzetten van het plexiglas zorgde ervoor dat het Fine art papier werd losgetrokken van het dibond paneel. Zelfs door de Gudy 808 te vervangen voor de sterkere Gudy 831 was het probleem nog niet opgelost. Tijd voor Erik Stoffers om het probleem voor te leggen aan leverancier Filmolux.

Experimenteren en testen

Als tussenoplossing voor het probleem bracht Wilcovak een dubbele laag Gudy 831 aan, wat in de praktijk leek te werken. Samen met Filmolux werd al gauw de conclusie getrokken dat de oplossing gezocht moest worden in een folie met een extra dikke belijming. Toen kwam het balletje aan het rollen. Filmolux legde het probleem voor aan de productmanager van producent Neschen Coating GmbH. En na een bezoek ter plaatse bij Wilcovak werd voor Neschen direct duidelijk wat het exacte probleem was waarvoor een oplossing moest komen. Over en weer werden testmaterialen en samples gestuurd waarmee de R&D-afdeling van Neschen aan de slag kon gaan. En na verloop van tijd werd een eerste testrol bij Wilcovak geleverd. 

Het probleem vertaalt naar een oplossing


Toen de eerste testrol bij Erik Stoffers werd geleverd was hij blij verrast. “Ik zag direct dat het om een dikkere lijm ging en dacht bij mezelf, dit moet gaan lukken, en dat deed het ook. We zijn een productie gaan draaien met het testmateriaal en dat zag er direct goed uit”. Na de positieve feedback van Wilcovak werd de productie door Neschen opgeschaald en is het onder de naam Gudy 832 Fine Art Textured opgenomen in het portfolio.