Filmolux Groep focust nog meer op duurzaamheid - nieuw assortiment PVC-vrije printmedia

FILMOeco_header_website_EN_1170x400-1Met de lancering van de nieuwe Kavalan producten laat de Filmolux Groep zien dat duurzaamheid hoog op hun agenda staat. Het nieuwe, zeer innovatieve gamma van de Taiwanese fabrikant TAYA is gebaseerd op een PET-weefsel met een PVC-vrije coating en is volledig recyclebaar. Van het verkooppunt tot in de beurshal - FILMOeco producten stellen niet teleur: Uitstekende compatibiliteit met de meeste printtechnologieën en uitstekende bedrukbaarheid maken dit assortiment een goede keuze voor vele toepassingen. De lijn omvat indoor en outdoor banners en materialen voor lichtbakken of gevelreclame. Speciale anti-curling producten als PVC-vrije alternatieven voor gebruik in roll-ups maken ook deel uit van het portfolio. Bovendien biedt FILMOeco Kavalan high-end materialen voor wanddecoratie, speciaal ontworpen voor architecten, interieurontwerpers en creatieve reclamebureaus. Maar waarop het FILMOeco Kavalan portfolio zich echt onderscheidt is milieuvriendelijkheid.

FILMOeco_Kavalan_Gecko_300

Volgens de fabrikant bestaan Kavalan producten "voor 0% uit PVC en is het 100% schoon". De materialen zijn volledig recyclebaar of kunnen veilig worden verwerkt in een afvalenergiecentrale. Het materiaal is ook veilig voor het milieu mocht het op stortplaatsen terechtkomen. De duurzame Kavalan-producten hebben een coating op waterbasis, die ideaal is voor binnen- en buitengebruik. TAYA ondertekende een officieel Memorandum van Overeenstemming (MoU) met het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP) en de twee partijen zullen samenwerken om duurzame ontwikkeling te bevorderen. De Filmolux Group is tevreden aan te kondigen dat het nu de eco-vriendelijke producten als FILMOeco Kavalan in hun portfolio opneemt. Het FILMOeco Kavalan portfolio omvat 20 producten. Het is verkrijgbaar bij alle Filmolux filialen in dezelfde kwaliteit en veelal in identieke maten van 160 cm tot 500 cm.
FILMOeco_Kavalan_Sunlight_Weldable_web

Dit zorgt voor een vlotte uitvoering van reclamecampagnes in heel Europa. Afhankelijk van het product zijn de materialen compatibel met alle generaties latexinkten, UVgel- en UV-uithardende inkten.

Bijna alle producten zijn voorzien van gangbare brandveiligheidscertificaten zoals B1 en/of EN13501.

Meer weten over FILMOeco Kavalan? Klik hier en vraag direct gratis samples aan.

New call-to-action