We take care of your values.

Beschermen wat waardevol is: onder het merk Neschen wordt FILMOLUX Picture_new_CI_nologo_#4valuesbeschouwd als de uitvinder van zelfklevende folies voor professionele reparatie en bescherming van boeken en documenten. We zijn er trots op dat deze producten internationaal worden gebruikt in bibliotheken, archieven en musea. Maar onze reis stopt hier niet: van het aanbieden van duurzame producten tot het helpen van onze klanten - We take care.

Onze business unit "Documents" is belangrijk tak van FILMOLUX. Al meer dan 125 jaar worden onze producten gebruikt door o.a. musea, archieven en bibliotheken.

Boekbescherming- en reparatie.

Boeken die vaak uit de kast worden gehaald of regelmatig uitgeleend door bibliotheekeen bibliotheek raken uiteindelijk beschadigd. Deze schade kan variëren van gescheurde of losse pagina's tot beschadigde boekruggen. Omdat voorkomen altijd beter is dan het herstellen van schade, is het verstandig om boeken vooraf te beschermen of te versterken. Dit verhoogt de duurzaamheid en bespaart kosten. 

Buchmedia Wien, met ongeveer 100 boekhandels en 35 partnerbedrijven in Oostenrijk, maakt al jaren gebruik van FILMOLUX-folies. "Een kosteneffectieve samenwerking, snelle leveringen en een competente klantenservice", zijn de redenen waarom buchmedia besloten heeft om samen te werken met FILMOLUX. Hun go-to-product: Filmolux soft, dat een moeiteloze en bubbelvrije applicatie biedt. De film heeft een verminderde aanvangskleefkracht, waardoor fouten eenvoudig kunnen worden gecorrigeerd.

Het beschermen van geschiedenis

Behalve dat ze worden gebruikt voor boeken, kunnen FILMOLUX-folies ook gebruikt worden voor het beschermen van belangrijke documenten. Veel FILMOLUX-materialen hebben een speciale samenstelling die perfect past bij de chemische samenstelling van oud papier. Onderzoek en ontwikkeling in deze business unit gaat continue door. De verouderingsbestendigheid van verschillende producten is beoordeeld en gecertificeerd door de Foundation for Paper Technology (PTS) in München.

Filmoplast R

Filmoplast R wordt bijvoorbeeld gebruikt in het politieke archief van het federale ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn. Het Politiek Archief is de nagedachtenis van de Duitse buitenlandse dienst. Het bevat diplomatieke gegevens die teruggaan tot 1871, ongeveer 35.000 internationale overeenkomsten en ontelbare persoonlijke documenten, die verhalen vertellen over een ontroerende geschiedenis.

Belangrijke historische documenten, die gedeeltelijk werden beschadigd door vuur tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn geseald met Filmoplast R om ze te beschermen tegen verdere schade.

Van het beschermen van geliefde boeken tot het bewaren van onze geschiedenis. Bij FILMOLUX zijn we trots om te zeggen: 

We take care of values. 

Onderwerpen: We take care