filmolux®soft organic, de nieuwe standaard in boekbescherming is groen

  • 90 µm glanzende boekbeschermfolie.
  • Bio-based polyethyleen (PE) gemaakt van suikerriet.
  • Suikerriet is een hernieuwbare grondstof die CO2 absorbeert tijdens zijn groei.
  • Antibacteriële werking (volgens ISO 22196).
  • Oplosmiddelvrije en verouderingsbestendige lijm.

Neschen breidt zijn organische productfamilie uit met filmolux® soft organic, het duurzame alternatief voor de topseller filmolux® soft. Net als filmolux® libre organic is de folie gemaakt van biobased polyethyleen, verkregen uit de hernieuwbare grondstof suikerriet. Suikerriet is een veelzijdige en snel hernieuwbare plant die bijvoorbeeld kan worden gebruikt als schone energiebron of als grondstof voor de productie van boekbeschermfolie. Na de oogst wordt uit het suikerriet bio-ethanol gewonnen, dat in elke groeicyclus CO2 uit de atmosfeer bindt, en wordt gebruikt voor de productie van groen polyethyleen (bio-PE). Dit helpt de uitstoot van broeikasgassen te verminderen in vergelijking met conventioneel polyethyleen, dat wordt gemaakt van fossiele grondstoffen, en verbetert de milieubalans aanzienlijk. Bovendien heeft het dezelfde toepassings- en prestatie-eigenschappen als petrochemisch polyethyleen. filmolux® soft organic wordt gemaakt van bio-PE, dat voor meer dan 90 procent uit hernieuwbare grondstoffen bestaat.

infographic_filmolux_soft_organic_sugarcane_EN


filmolux® soft organic heeft een antibacteriële werking en ondersteunt daarmee de effectiviteit van hygiëneconcepten in bibliotheken (getest volgens ISO 22196 door het onafhankelijke testinstituut QualityLabs).

Anti bac seal

De nieuwe boekbeschermfolie is REACH-conform en dus ook APEO- en BPA-vrij, en kan gemakkelijk op alle gladde oppervlakken worden aangebracht. Bovendien zijn de lijm en de folie weekmakervrij. U kunt kleine fouten tijdens de verwerking snel corrigeren dankzij de verminderde aanvangshechting. Door het bedrukte raster op de 100% recyclebare PE-folie is deze bovendien gemakkelijk op maat te snijden.

Filmolux soft organic

Met deze nieuwe productuitbreiding laat Neschen zien dat duurzaamheid een essentieel en blijvend thema is. Veel andere productportfolio's van Neschen, zoals het behangassortiment, hebben al groene productalternatieven. Daarnaast heeft Neschen al veel producten op basis van PP opgenomen in het assortiment boekbescherming. Gezien de hoge prioriteit die aan duurzaamheid wordt gegeven, is Neschen verheugd om filmolux® soft organic aan te bieden, een andere honderd procent recyclebare en klimaatvriendelijke boekbeschermfolie.

Interesse in filmolux® soft organic?
Vraag direct een sample aan!

New call-to-action