Bezoek Filmolux op de Sign & Print expo in Gorinchem

  • easy dot® PET folies – milieuvriendelijk, eenvoudig aan te brengen en te verwijderen.
  • High-tack media – voor moeilijk te plakken ondergronden
  • Demonstratie van de Neschen ColdLam 1650 lamineermachine

Filmolux Benelux is van 14 t/m 16 maart aanwezig op de Sign & Print expo in Gorinchem. Op stand G124 presenteert Filmolux haar assortiment aan printmedia, montagefolies, lamineerfolies en machines.

IN_Socials sign print expo

easy dot® -
Milieuvriendelijke PET-folie voor eenvoudige applicatie

easy dot®, ontwikkeld door Neschen, is wereldwijd een groot succes en zal ook dit jaar niet op de stand van Filmolux ontbreken. easy dot® is een zelfklevend vinyl voorzien van een "dotbelijming". Doordat de lijm niet egaal is maar uit "dotjes" bestaat ontstaan er kleine luchtkanaaltjes. Hierdoor is de folie zeer eenvoudig luchtbelvrij aan te brengen, te herpositioneren en te verwijderen zonder lijmresten achter te laten op het oppervlak. Tijdens de Sign & Print expo presenteert Filmolux het volledige easy dot assortiment inclusief de meest recente milieuvriendelijke varianten, de easy dot® PET mat L-UV en easy dot® PET transparent L-UV.

De nieuwe easy dot® PET media maken dankzij de materiaaleigenschappen een materiaalbesparing van ongeveer 25% mogelijk in vergelijking met PVC-producten, waardoor de hoeveelheid afval aanzienlijk wordt verminderd. Dankzij de lijm op waterbasis en de PVC-vrije folie, zijn de easy dot® folies ook in andere opzichten een milieuvriendelijk product. Het vertoont bovendien vrijwel geen krimp, heeft een opmerkelijk homogeen oppervlak en levert fotorealistische printresultaten met UV- en latexinkten. Bovendien biedt de nieuwe easy dot® PET transparent L-UV folie ten opzichte van de pvc versies een uitzonderlijke transparantie.

 

easy-dot-PET-transparent-L-UV-mit-Hand-900x600

High tack media – folies voor moeilijk te plakken ondergronden

Om te voldoen aan de eisen van klanten in de interieur en signage markt presenteert Filmolux diverse high-tack folies met een extra sterke kleefkracht. Deze folies hechten moeiteloos op ruwe poreuze oppervlakken en oppervlakken met een lage oppervlaktespanning zoals gips, beton, spaanplaat en polypropyleen. Ook binnen deze range biedt Filmolux een pvc-vrij alternatief met de NESCHEN PP wall-grip L-UV smooth en NESCHEN PP wall-grip L-UV sand.

1709_Foto_wall-grip_Beton_32

Vloersticker media voor diverse ondergronden

Filmolux biedt een ruim assortiment aan vloersticker media.

Naast printmedia in combinatie met een anti-slip laminaat biedt Filmolux diverse anti-slip gecertificeerde media die niet meer gelamineerd hoeven te worden. Op de stand worden twee vloerfolies gepresenteerd; UVprint ‘n’ walk power-tack, een high-tack vloerfolie voor moeilijk te plakken ondergronden en FILMOfloor rug ‘n’ wall, een high-end vloerfolie met R12 certificering welke o.a. geschikt is voor het aanbrengen op tapijt en voor kortstondige toepassingen buitenshuis.

XXL_vloersticker_Ziggodome

Demonstratie van de NESCHEN ColdLam 1650 lamineermachine.

Naast media demonstreert Filmolux de Neschen ColdLam 1650 lamineermachine, ideaal voor het opplakken en lamineren van drukwerk met een breedte tot maximaal 1650 mm. De machine beschikt over een verwarmde bovenwals, instelbaar tot max 70° C voor het verwerken van diverse materialen zoals lamineerfolies- en dubbelzijdig klevende opplakfolies. De Neschen ColdLam 1650 heeft een verwerkingssnelheid van 8 m/min.

Neschen ColdLam-1

Het bieden van een pvc-vrij alternatief

Ook dit jaar is pvc-vrije media weer een belangrijk thema op de stand van Filmolux. Tijdens de Sign & Print expo wil filmolux haar bezoekers laten zien dat ongeacht de toepassing er nagenoeg altijd een pvc-vrije keuze gemaakt kan worden.

Maak kennis met het volledige assortiment aan printmedia, montagefolies, lamineerfolies en machines, bezoek Filmolux Benelux op de Sign & Print expo, stand G124. Registreer direct!

Filmolux Sign Print expo 2023-1