Witte inkt op transparante films voor in het oog springende etalageruiten

Wie opvallende etalagereclame wil, kan niet zonder witte inkt.

Op etalageruiten zien transparante folies er modern, chique en hoogwaardig uit. Ze hebben ook het voordeel dat het zicht naar binnen en buiten niet wordt belemmerd. Maar ze hebben ook een nadeel: zonder witte opdruk lijken de kleuren zacht en de reclame mist daardoor zijn doel.
Dit probleem kan echter gemakkelijk worden opgelost. Door de gedeeltelijke of volledige witte druk op het oppervlak krijgen de bovenliggende kleuren meer kracht.

Voordelen van wit inkt op transparante folie

  • Bij een gedeeltelijke witte opdruk kunnen bepaalde beeldgedeelten optisch worden uitgelicht.
  • Gedeeltelijke witte bedrukking is ook voordelig als de afbeelding wit bevat dat anders niet zichtbaar zou zijn op transparante folie (bijv. logo's, witte teksten, enz.).
  • De volledig witte opdruk geeft de afbeelding optimale kleuren en glans.
  • De witte inkt fungeert hier als barrièrelaag tussen twee afdrukken. De afbeelding wordt eerst gespiegeld gedrukt, gevolgd door een witte barrièrelaag en vervolgens de juiste print. Reclame-afbeeldingen met tekst kunnen dus van beide kanten gelezen worden. Dit is vooral voordelig in winkels waar klanten de etalage van binnenuit kunnen bekijken.
Wit-bedrukte transparante folie
Het verschil valt meteen op: de sticker met witte opdruk geeft een veel briljanter beeld (geprint op easy dot® helder materiaal).

 

CMYK en wit 'onderdruk'

Deze variant is ideaal voor transparante stickers die op een donkere ondergrond worden gelijmd. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt bij dit proces eerst de witte inkt gedrukt. De inkten worden vervolgens op de witte inkt gedrukt.

CMYK en witte opdruk

Met deze variant bereik je perfecte resultaten voor 'achter-glas-stickers'. Hier wordt de CMYK-afdruk eerst spiegelbeeld bedrukt en vervolgens wordt er een witte laag overheen gedrukt.

Tip:
Als je niet over de geschikte printertechnologie voor witte opdruk beschikt, kunt je een witte, zelfklevende folie achter de afbeelding plakken. Hetzelfde resultaat wordt bereikt, maar de afbeelding is slechts van één kant zichtbaar.

Brochure raamfolie

Onderwerpen: Print Media