Wellantcollege weer open met ludieke 3D vloersticker actie

Wellant College vloersticker

De vmbo-scholen mogen weer open! Content en social media bureau @SOCIALINC heeft voor Wellantcollege een mooie TikTok campagne bedacht. Op 10 locaties hebben zij voor hen een hele gave 3D vloersticker neergelegd van een zwembad. Very TikTok-able! Benieuwd wat de scholen ermee doen? Bekijk #Wellant op TikTok of bekijk een paar creatieve video’s in hun stories.

 

Met maar liefst 29 locaties over heel Nederland is het Wellantcollege de grootste vmbo- en mbo-opleider van Europa in voeding, klimaat en welzijn van mens en dier. Het Wellantcollege heeft een ludieke actie in gang gezet in samenwerking met Social.Inc. Op deze stickers zijn verschillende opblaasfiguren te zien, zoals op de foto hiernaast. De opblaasfiguren staan voor de verschillende themaklassen die je bij het Wellantcollege kunt ontdekken. Deze thema’s zijn: koken, business, kunst, tech en paard.

 

Jump into the future

De vloerstickers zijn ontworpen voor de competitie “Jump into the future”. Met deze actie worden leerlingen opgeroepen om een ludieke video te maken en deze te posten op TikTok. TikTok is een platform waarop iedereen korte (muziek)video’s kan maken en delen. De filmpjes kunnen een lengte hebben van 3 tot 30 seconden, maar ook loops van maximaal 60 seconden. Op deze manier komen de thema’s van Wellantcollege goed onder de aandacht van hun doelgroep. Het leuke voor de deelnemers is dat de drie leukste creaties op TikTok Airpods winnen!

 

UVprint ‘n’ walk power-tack goed voor verschillende type vloerenWellant College 2

De 3D stickers zijn ontworpen door Social.Inc, een digital brand publishing bureau uit Amstelveen. Zij hebben de campagne kracht bij gezet. Niet alleen door de inzet van hun sterke merkcreaties, maar ook door hun netwerk in te zetten. De stickers zijn geprint en op locatie geplaatst door de Stickercompany uit Eindhoven. Zij hebben de stickers geprint op UVprint ‘n’ walk power-tack. UVprint ‘n’ walk power-tack is een 200 μm mat wit gestructureerde PVC folie speciaal ontwikkeld voor vloerstickers. De folie is voorzien van high-tack belijming, geschikt voor het aanbrengen op lastig te plakken ondergronden zoals tapijt, beton en hout. Omdat de 10 locaties verschillende type vloeren hebben, is dit een uiterst geschikt materiaal voor deze verschillende toepassingen. Een groot voordeel van deze folie is dat het direct op de structuur geprint kan worden en daardoor is lamineren niet meer nodig. Dat scheelt weer tijd! UVprint ‘n’ walk power-tack heeft een R9 anti-slip certificering en een brandklasse certificering volgens EN 13501-1 (klasse B-S1 – moeilijk ontvlambaar) voor het printen met UV-inkten.

 

De kracht van 3D vloerstickers

Het gebruik van vloerstickers is een effectieve vorm om je doelgroep te bereiken. Bij het gebruik van een vloersticker weet je zeker dat jouw boodschap opvalt. Vloerstickers prikkelen mensen namelijk om een bepaalde actie te ondernemen. En niet te vergeten; vloerstickers brengen ook een vermakend effect met zich mee. Het 3D effect van deze vloerstickers verhoogt deze attentiewaarde des te meer. 3D vloerstickers zijn goed in te zetten op verschillende manieren, zoals voor competities als deze, maar ook voor acties of bijvoorbeeld een heropening van je winkel.

De vorm guerrilla marketing, die je inzet door het gebruik van vloerstickers, is geschikt voor iedere onderneming, groot of klein, want je kunt met relatief laag budget een groot resultaat bereiken. Het is van belang dat je een ludieke actie aanhangt die veel stof doet opwaaien waardoor de actie ‘viral’ gaat. Met deze actie in samenwerking met Social.Inc, pakt Wellantcollege het sterk aan. Zij maken gebruik van een crossmediale aanpak. Door het platform TikTok te gebruiken, maar ook de social kanalen van Social.Inc en andere kanalen van Wellantcollege in te zetten, bereik je een grotere groep mensen vanuit verschillende hoeken om het hele concept te kunnen beleven.

 

3D vloerstickers op maat voor een sterk eindresultaat

Op TikTok gaan al verschillende video’s rond waarin de 3D vloerstickers op het Wellantcollege te zien zijn. Tot nu toe kan er dus worden gesproken van een zeer geslaagde actie door de aandacht die de 3D vloerstickers van de leerlingen trekt. Wil jij met jouw onderneming ook aan de slag met (3D) vloerstickers? Bekijk dan eens het swatchbook ‘Floor Graphics’ voor een uitgebreid overzicht van ons vloersticker assortiment.

NL_Linkedin_Floor graphics campaign9

 

Onderwerpen: Vloerstickers