Vloerstickers op sportvloeren geven je sponsoren de ruimte

Vloerstickers op sportvloeren geven sponsoren de ruimteEen vloer heeft veel te verduren. Of er nu winkelend publiek, rollende bureaustoelen of actieve sporters overheen gaan, hij wordt dagelijks enorm belast. Dat geldt ook voor de vloerstickers die je op een vloer aanbrengt, bijvoorbeeld voor bewegwijzering of – in het geval van sportvloeren – promotie van sponsoren. Om het uiterlijk en de kwaliteit van een vloersticker bestand te maken tegen deze invloeden, moet deze van sterk materiaal gemaakt zijn. Dat levert je niet alleen een mooie vloersticker op, maar ook een tevreden sponsor!

Vloerstickers inzetten voor sponsoring

Veel sportverenigingen zijn grotendeels afhankelijk van sponsoren. Dankzij de opkomst van online kanalen zoals de website en sociale media, is het aantal mogelijkheden om je sponsoren onder de aandacht te brengen flink toegenomen. Daarnaast zijn er talloze offline manieren om je sponsoren in het zonnetje te zetten. De bekende voorbeelden zijn borden langs het veld of logo’s afgedrukt op sportkleding. Een minder bekende vorm van sponsoring is via vloerstickers op sportvloeren. Je zet je sponsor letterlijk in the picture bij het aanwezige publiek en de mensen die via televisie of online kanalen meekijken. Klinkt lucratief en dat is het ook als je bij de keuze voor een vloersticker kwaliteit en veiligheid in het oog houdt. 

Beschadigde vloersticker: geen gezicht en gevaarlijk

Als je weleens in een sportzaal komt, heb je het vast al eens gezien: losgeraakte of beschadigde vloerstickers. Dat ziet er niet alleen onverzorgd uit, het brengt zelfs een veiligheidsrisico met zich mee. Een sporter zou in het heetst van de strijd maar over een omgekrulde vloersticker struikelen en een pols breken! Dat wil je niet op je geweten hebben. De belasting van de sportzaal hoeft gelukkig geen invloed te hebben op kwaliteit en veiligheid van de vloerstickers die erin liggen. Een speciale lamineerfolie beschermt de print tegen vocht, vuil en voetstappen. De antislip structuur zorgt er bovendien voor dat sporters niet zullen uitglijden. Bovendien moet de sticker natuurlijk strak op de vloer geplakt blijven zitten, dat heeft te maken met de hechtingssterkte van de sticker. In het onderstaande voorbeeld laten we zien hoe vloerstickers op sportvloeren in de praktijk kunnen werken voor een vereniging.

Praktijkvoorbeeld: vloerstickers bij handbalwedstrijd

HZ reclame kreeg onlangs de opdracht voor het printen en aanbrengen van vloerstickers die tijdens een handbalwedstrijd zichtbaar moesten zijn. Het was van groot belang dat de sporters niet zouden uitglijden en dat de sticker strak op de vloer bleef plakken zodat niemand erover zou struikelen. Bovendien stelde de gemeente - als eigenaar van de sporthal - de harde eis dat er geen lijmresten op de vloer mochten achterblijven na het verwijderen van de stickers. Logisch, want de zaal werd daarna nog door andere sporters gebruikt. HZ Reclame koos daarom voor vloerstickers met een gecertificeerd antislip laminaat, in combinatie met een eenvoudig aan te brengen en te verwijderen vinyl. Deze termen zeggen je vast niets, dus leg ik je uit wat het effect is op de kwaliteit en veiligheid van deze onderdelen van de sticker:

  • De fijne zandkorrelstructuur op het laminaat zorgt ervoor dat de handballers niet uitglijden.
  • Het vinyl is voorzien van een lijmlaag met luchtkanaaltjes waardoor deze makkelijk aan te brengen is.
  • Diezelfde lijmlaag zorgt ervoor dat de sticker snel, makkelijk en zonder lijmresten na de wedstrijd weer te verwijderen is.

Een prima oplossing voor deze vorm van tijdelijke promotie! Hieronder zie je het resultaat.

Vloerstickers op sportvloeren

Vloerstickers voor langer gebruik

Zoals duidelijk wordt uit bovenstaand voorbeeld, zijn de genoemde materialen vooral geschikt voor tijdelijk gebruik. De kans is groot dat jij op zoek bent naar een meer permanente vorm van promotie op een vloer. Of deze nu in een sporthal of supermarkt ligt. De vloerstickers die je daarvoor kunt inzetten, moeten langer belasting kunnen verdragen en hebben een sterker antislip laminaat nodig om langer veiligheid te garanderen. Er bestaan zelfs speciale stickers met certificeringen voor langdurige toepassing op sportvloeren. Daarover lees je hier meer. Wil je meer weten over de verschillende lamineerfolies voor vloerstickers? Vraag via onderstaande knop dan onze brochure aan.

 

Download de Brochure Vloerstickers

Onderwerpen: Vloerstickers