Vloerstickers; de absolute sfeermakers voor evenementen.

HXXL_vloersticker_Ziggodomeet Amsterdam Dance Event is een van de grootste dance-muziekfestivals ter wereld waar wereldwijd duizenden bezoekers op af komen. Gedurende vijf dagen stond Amsterdam geheel in het teken van elektronische muziek zoals trance, house en techno. Het festival bestaat in totaal uit meer dan 1000 evenementen op bijna 200 verschillende locaties, waaronder ook de Ziggo Dome in Amsterdam. Als organisatie wil je dat bezoekers meteen gegrepen worden door de sfeer en in de juiste stemming komen. Het was aan Decopartners uit Houten om de inkomsthal om te toveren tot een spetterende entree. Hoe ze dit hebben aangepakt lees je in deze blog.

De eerste indruk met maximale impact

Een evenement valt of staat bij de juiste styling. Vanaf het moment dat de bezoekers binnenkomen wil je ze dat “wow-moment” laten beleven. Een spetterende eerste indruk kun je immers slecht één keer maken en dit begint in de inkomsthal. Decopartners kreeg de taak om de inkomsthal van de Ziggo Dome te voorzien van een gigantische vloersticker. De maar liefst 8 meter brede en 24 meter lange sticker bestaat uit een grafisch motief met een bijzonder 3d-effect. Door het creatieve lijnenspel lijkt de print op sommige plekken zelfs van de vloer omhoog te komen. Naast dat de vloersticker voor de juiste sfeer zorgt heeft het ook een routing-functie. De sticker zorgt ervoor dat de bezoekersstroom direct in de juiste richting naar de zaal wordt geleid.

XXL_vloersticker_Ziggodome

XXL_vloersticker_met_ultra_sterke_removable_kleeflaag

XXL_vloersticker_met_3D-effect-1

Materiaalkeuze

Voor de aankleding van een evenement kun je diverse elementen gebruiken zoals displays, vlaggen en stickers. Maar meestal worden er bij grootschalige evenementen zoals het ADE strenge eisen gesteld aan de invulling. Er mag weinig aan de locatie veranderd worden vanwege de veiligheid en om de doorstroming van bezoekers niet te belemmeren. Het gebruik van een vloersticker was dan ook de perfecte oplossing; het is een absolute eye-catcher die geen fysieke ruimte in beslag neemt maar wél enorm opvalt.

De volgende stap was de materiaalkeuze voor de vloersticker. Omdat er ruim 10.000 mensen overheen zouden lopen was het van belang dat de sticker tegen een stootje zou kunnen en strak op de vloer zou blijven plakken. Bovendien moest het oppervlak volledig anti-slip zijn om uitglijden te voorkomen. Naast de goede hechting was ook de verwijderbaarheid van belang, de sticker moest na 3 dagen moeiteloos verwijderd kunnen worden zonder lijmresten achter te laten.

Vanwege de hoge risico’s koos Decopartners voor één van de meest robuuste vloerstickermaterialen; FILMOfloor Rug ‘n’ Wall. Deze folie is voorzien van een sterke R12 gecertificeerde anti-slip coating, waardoor deze niet meer gelamineerd hoeft te worden. FILMOfloor rug ‘n’ wall kan worden toegepast op tapijt, tegels, houten- en PVC-vloeren en onbehandelde stenen vloeren én muren en is na gebruik eenvoudig te verwijderen zonder lijmresten achter te laten. De perfecte keuze voor deze opdracht.

Rug n Wall R12

Printen, aanbrengen en verwijderen

De sticker is geprint met latex inkten waardoor de toplaag krasbestendig is, ook de donker geprinte delen hebben een optimale inkt hechting.

Het materiaal was ondanks de grote afmeting goed aan te brengen. De krachtige belijming zorgde voor een uitstekende hechting op de siergrindvloer. Na 3 dagen lang intensief gebruik door meer dan 10.000 bezoekers heeft de sticker zich perfect gehouden én kon deze naar volle tevredenheid door de organisatie weer moeiteloos verwijderd worden, zonder lijmresten achter te laten.

XXL_vloersticker_met_sterk_klevend_tijdelijke_kleeflaag

XXL_vloersticker_met_slijtvaste_toplaag

Ervaar het zelf!

Heb je binnenkort zelf een evenement of locatie waarbij een uiterst robuust vloerstickermateriaal een absolute must is? Vraag dan direct een sample aan van FILMOfloor rug ‘n’ wall en ervaar zelf alle voordelen.

New call-to-action

Onderwerpen: Vloerstickers