Verfraai élke muur met high-tack wandbekleding – ook de oneffen muren

Filmolux blog 164 - wandbekledingEen inspirerend bedrijfsinterieur verhoogt de productiviteit van medewerkers en creëert sfeer voor bezoekers van je bedrijf. High-tack wandbekleding is een van de vele materialen waarmee je zo’n inspirerend interieur kunt realiseren. Dit type wandbekleding past uitstekend in een kantoorinterieur, maar doet het ook goed in horecagelegenheden, zorginstellingen of musea. Het laat je slim gebruik maken van ‘lastige’ muren. Want ongeacht de ondergrond of de grootte van de muur zorgt high-tack wandbekleding voor een professionele én originele uitstraling. Benieuwd in welke situaties je deze vorm van behang kunt toepassen en wat het verschil is tussen high-tack folie en high-tack behang? Lees dan snel verder!

 

Alle muren behangen

Van sommige wanden in een pand wil je wat moois maken, maar de ondergrond leent zich er op het eerste oog niet voor. Niet alle muren zijn nu eenmaal glad gestuukt of voorzien van strak tegelwerk. Dan kun je behangen wel vergeten, zou je denken! Toch hoeft een gestructureerde wand geen belemmering te zijn voor het aanbrengen van mooie wandbekleding. Als je maar zorgt dat het kan blijven zitten. Dan heb je twee opties: normaal behang aanbrengen met lijm die een hoge kleefkracht heeft of behang met een hoge kleefkracht uitkiezen. Die hoge kleefkracht, dat is waar ‘high-tack’ voor staat. Ik bespreek de twee opties met je.

Optie 1: Digitaal bedrukt vinyl met high-tack belijming

Heb je te maken met een zeer ongelijke ondergrond zoals spackspuitwerk of tegelwerk? Dan adviseer ik je te gaan voor bedrukte folie met een high-tack belijming. Hierbij plak je de folie vast op de wand en kun je de folie vervolgens in de structuur van de wand föhnen. Dit gaat tot een bepaalde diepte, maar visueel vloeit de folie als het ware over in de structuur van de ondergrond. De extra belijming zorgt voor een perfecte verbinding met de ondergrond. Een super strak en natuurlijk resultaat is het gevolg. 

Misschien denk je nu ‘dan kan ik mijn muur toch beter verven?’. Dat kan, maar als je een wand precies de print of uitstraling mee wil geven die je voor ogen hebt, gaat dat met digitaal geprint behang een stuk beter. In een eerder praktijkvoorbeeld zie je hoe dat het aanbrengen van wandbekleding op een gestructureerde muur in zijn werk gaat.

Optie 2: high-tack behang 

Het ‘inföhnen’ van behang is niet noodzakelijk voor een strak eindresultaat. Dit zie je in het voorbeeld van Restaria Heino, waarbij een tegelwand voorzien is van een authentieke foto geprint op high-tack vinyl. Op ruwe even ondergronden zoals ruw gips of spaanplaat is ‘inföhnen’ niet perse noodzakelijk. Hoewel je op deze ondergronden ook prima met high-tack vinyl uit de voeten kunt, kun je ook kiezen voor een high-tack zelfklevend behang. High-tack behang heeft een meer natuurlijke uitstraling terwijl folie meer plastic-achtig aan kan doen. Een ander voordeel is dat deze behangsoort is gemaakt van een 100% pvc-vrij vlies, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief voor pvc-vinyl folies is.  

4 ideeën voor gebruik van high-tack wandbekleding

Nu duidelijk is dat de ondergrond geen belemmering hoeft te zijn bij het aanbrengen van mooie wandbekleding, is de volgende stap het creatieve proces. Er zijn tenslotte zoveel mogelijkheden wat betreft wandbekleding dat het niet gek is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ter inspiratie staan hieronder vijf links naar praktijkvoorbeelden waarbij wandbekleding het interieur compleet heeft veranderd.

Zoals je ziet doet wandbekleding dienst voor uiteenlopende doelen, en leidt slechts een kleine aanpassing tot een groot effect in de ruimte.

Kiezen maar!

Geef een (witte) kale muur een complete make-over met high-tack folie of wandbekleding. Bepaal helemaal zelf welke foto, afbeelding of boodschap op de muur te zien is en geef de ruimte zo de look die jij voor ogen hebt. Er zijn talloze opties, maar het resultaat is gegarandeerd een originele muur voorzien van professioneel materiaal. Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar meer interieur inspiratie? Download dan onderstaande brochure. 

Brochure Digitaal geprint behang

Onderwerpen: High-tack folie