Two Way Vision raamfolie: dubbelzijdige print, dubbelzijdig zicht!

Harley_Davidson_winkelEen volledig bedrukte bus, gebouw of winkelruit; One Way Vision folie zie je overal om je heen. Het materiaal is inmiddels erg populair onder reclamemakers omdat mensen die zich aan de ‘achterkant’ van de print bevinden, door het materiaal heen kunnen kijken terwijl het publiek de reclameboodschap goed kan zien. Het vormt dus geen belemmering van het zicht voor buspassagiers, winkel- of kantoormedewerkers.

Maar One Way Vision is niet meer de nieuwste toepassing binnen het geperforeerd vinyl: Two Way Vision is zijn waardige opvolger.

Van One Way naar Two Way Vision

One Way Vision raamfolie heeft zijn populariteit vooral te danken aan de eigenschap dat het materiaal – in tegenstelling tot ander drukwerk – geen belemmering voor het zicht vormt. Hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je in dit blog waarin ik ook tips geef over het aanbrengen ervan. Dit grote voordeel vormde tegelijkertijd voer voor de ontwikkelaars om de raamfolie te verbeteren. Doordat het materiaal van één kant zichtbaar is, kan de reclameboodschap ook maar aan één kant getoond worden. Dit verkleint je publiek en dus de blootstelling aan de boodschap. Two Way Vision maakt de boodschap aan twee kanten zichtbaar, waarbij men vanaf de binnenkant nog steeds naar buiten kan kijken. Hoe zit dat?

Doorschijnend geperforeerd vinyl


Harley_Davidson_shopHet materiaal dat de basis vormt voor Two Way vision is doorschijnend (translucent) geperforeerd vinyl. Deze folie heeft een perforatiepatroon van 30 procent en een speciale perforatiestructuur. De perforatiestructuur maakt het mogelijk om bij toepassing op een raam, vanaf de binnenkant naar buiten te kijken. Doordat de folie doorschijnend is, is de print aan beide zijden van het raam zichtbaar. Dit creëert een dubbelzijdige raamsticker waar je nog steeds doorheen kunt kijken.

Let op: aan één zijde wordt de boodschap in spiegelbeeld weergegeven – daarom adviseer ik alleen toepassingen zonder tekst. Hieronder zie je een mooi voorbeeld van Two Way Vision in de praktijk.

De voordelen 

Het gebruik van Two Way Vision kent naast de dubbelzijdige zichtbaarheid van de boodschap, nog andere voordelen:

 1. Goede kwaliteit afbeelding
  Doordat je 70 procent van het vinyl kunt printen, is de kwaliteit van de afbeelding uitstekend.
   
 2. Toepassingen met korte zichtafstand
  Deze folie is zeer geschikt voor toepassingen met een korte zichtafstand. Denk hierbij aan ramen van winkels, musea, scholen enzovoorts.
   
 3. Ook ’s avonds of met slecht licht goed zichtbaar
  De folie is met behulp van achtergrondverlichting ook ’s avonds of bij slecht licht goed zichtbaar. Dit in tegenstelling tot de traditionele versie (One Way Vision) die je vanaf de buitenzijde moet aanlichten. Hierdoor heb je 24 uur per dag een uitstekende zichtbaarheid van je print.
   
 4. Aanbrengen op binnen- en buitenzijde
  De folie kan zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van het raam aangebracht worden.
 5.  

Hoe werkt dit precies?

In het onderstaande filmpje zie je Two Way Vision toegepast in de praktijk, namelijk op en in ’s werelds grootste Harley Davidson winkel. Zien hoe het werkt? Bekijk de video:

 

Ben je na deze het lezen van dit blog en het zien van de video benieuwd naar de andere functionaliteiten van deze raamfolie of andere raamfolies? Download onze brochure!

Brochure raamfolie

Onderwerpen: one way vision