Signing voor evenement? Veelzijdige Easy dot folie biedt uitkomst

Carrousel Festival2 2019 Easy Dot-1Bij een evenement pas je verschillende vormen van signing toe. Bars, standjes en podia kleed je aan, je zorgt voor een duidelijke bewegwijzering, geeft informatie over het programma en waar consumptiebonnen of muntjes te koop zijn, laat zien welke sponsors een bijdrage geleverd hebben en nog veel meer. Je weet uit ervaring dat er doorgaans in de aanloop naar een evenement voldoende tijd is om alles goed uit te denken, maar dat de laatste dagen voor het evenement behoorlijk hectisch zijn. Dan wil niemand veel werk aan de signing hebben. Je zoekt dus iets waarmee je de signing snel en makkelijk kunt realiseren. In dit blog hoe Easy dot folie dan een mooie oplossing is.

Hoe hebben ze dat aangepakt op het Carrousel Festival?

Het Carrousel Festival is een muziekevenement dat dit jaar voor de tweede keer in Bergen op Zoom gehouden is. Landelijk bekende artiesten en artiesten uit de regio maken er hun opwachting. Op 23 en 24 augustus 2019 waren onder andere Tino Martin, Gerard Joling, Roxeanne Hazes, Maan, Famke Louise en Biggi & Elton Jonathan te zien en te horen.
Net als vorig jaar mocht het signing- en reclamebureau RMT-Design uit Bergen op Zoom de signing voor het evenement verzorgen. Ze gebruikten daarvoor het zelfklevende folie Easy Dot matt vanwege de uitstekende ervaringen van vorig jaar. In dit blog kun je lezen waarom RMT-Design zo te spreken was over Easy Dot folie.

Probeer met de plek van deze uitingen af te wisselen en te variëren. Bars zijn bij een evenement als deze een slimme plek voor reclame-uitingen maar denk ook aan andere plekken waar bezoekers zich veel bevinden.

Carrousel Festival-3 2019 Easy Dot-1

 

Bars in stijl met Easy Dot folie

Bij evenementen als het Carrousel Festival worden de bars en natuurlijk de podia door veel mensen bezocht. Het is daarom dé plek voor reclame-uitingen en om bijvoorbeeld sponsors in het zonnetje te zetten.
Andere plekken die op een evenement druk bezocht worden, zijn de plekken waar consumptiebonnen of –muntjes verkocht worden, de toiletten en uiteraard de ingang. Wees creatief en bedenk hoe je deze plekken kunt benutten om jouw boodschap over te brengen. En via welk medium. Met een (beach)vlag bijvoorbeeld? Boarding? Informatiezuilen? Of zoek je het hogerop en gebruik je stellages en spandoeken om de aandacht van het publiek te trekken?

Carrousel Festival 2019 Easy Dot-1Carrousel Festival5 2019 Easy Dot-1


Easy Dot voor je reclameboarding

Boarding wordt veel in de sport gebruikt om sponsors en andere merknamen onder de aandacht te brengen. Maar op een festival of ander evenement is boarding ook heel goed in te zetten. Je kunt boarding gebruiken om een terrein af te zetten en op te delen in verschillende segmenten. Zo creëer je op grote terreinen een zekere intimiteit en geef je je bezoekers een gevoel van overzicht. Bestaande borden kun je heel goed tijdelijk van een nieuwe bestickering voorzien. Easy Dot folie is ervoor gemaakt! Zorg dat je opvallende – en onverwachte! – beelden gebruikt, je boodschap blijft dan goed plakken.
Hier is nog een blog over het gebruik van Easy Dot stickers op een festival.

 

Duidelijke routing met behulp van Easy dot

Easy Dot is natuurlijk ook in te zetten als signage, ofwel bewegwijzering. Ook dat deed RMT-Design op het Carrousel Festival. Denk op jouw evenement aan looproutes van de bezoekers en de plekken waar mensen gemakkelijk in de war kunnen raken, zoals een trap of bij meerdere deuren vlak bij elkaar. Maak gebruik van symbolen, verschillende kleuren en bijvoorbeeld nummers om de weg te wijzen. Houd het vooral simpel en denk groot, mensen scannen een omgeving en nemen niet de tijd om uitgebreid te staan lezen.

Carrousel Festival7 2019 Easy Dot-1


Regels duidelijk maken? Gebruik Easy dot folie

Geen evenement zonder ‘huis’regels. Ook op het Carrousel Festival ontbraken ze niet. RMT-design printte ze op Easy Dot folie en plakte ze vervolgens op zeildoek. Easy Dot staat erom bekend dat je de folie zonder lijmresten kunt verwijderen. Er is echter één uitzondering; en dat is met een ondergrond van pvc. Zeildoek kan van pvc zijn en daarom heb je wel kans dat er bij het verwijderen van de stickers lijmresten achterblijven.
Zorg bij jouw evenement voor een logische plek voor de huisregels, elke bezoeker moet ze onder ogen krijgen. Ook voor de regels geldt: houd het simpel en vooral kort, gebruik dus liever symbolen – zoals zwerfafval met een kruis erdoor – dan zinnen.

Carrousel Festival6 2019 Easy Dot-1


Easy dot folie; de voordelen op een rij

We hebben het nu wel steeds over Easy Dot folie, maar wat is het precies? Daarover kun je hier alles lezen. In het kort heeft Easy Dot de volgende voordelen:

  • Eenvoudig aan te brengen door de eindgebruiker;
  • Altijd een mooi, strak resultaat;
  • Te verwijderen zonder lijmresten (uitgezonderd pvc);
  • Herpositioneerbaar;
  • Geschikt voor verschillende ondergronden;
  • Zowel voor binnen als voor buiten;
  • Ideaal voor tijdelijk gebruik.

Ook een evenement op de planning?

Lijkt het je wat, de Easy Dot folie? Wij zijn zo enthousiast en overtuigd van het product dat we je graag een stukje toesturen ter kennismaking.
Vraag daarom nu een gratis sample aan!

Easy dot samples aanvragen