Restyle je interieur met digitaal geprinte akoestische panelen

Blog 170 1Hoe vergroot je als kapsalon de kans dat een klant voor jou kiest en de concurrent links laat liggen? Het aanbod aan kappers is immers groot en de concurrentie onderling daarmee ook. Natuurlijk speelt de kwaliteit van de kappers een grote rol bij de keuze van de klant. Maar bewust of onbewust gaan veel klanten ook af op het interieur en de uitstraling van een salon. Ziet de kapsalon er stijlvol en eigentijds uit, dan verwacht de klant dat de kapper ook zo knipt. Maar waarom voorziet niet iedere kapper zijn of haar kapsalon dan van een eigentijds interieur? Met name omdat een restyling in de ogen van vele kapsaloneigenaren een te grote investering is. Kies je voor digitale printmedia dan blijken de kosten voor een nieuw interieur best mee te vallen.

Kapsalon Cut Art in Neumarkt in der Oberpfalz onderging een metamorfose met onder meer digitale printmedia, met als resultaat een spectaculair vernieuwd interieur. Daarnaast was er bij de kapsalon ook de wens om geluidsreductie te optimaliseren. Over het resultaat van de metamorfose en de succesvolle geluidsreductie lees je in dit blog.  

Groot verschil, weinig moeite met digitaal geprinte panelen 

Als de concurrentie groot is, moet je je onderscheiden en opvallen. Dat geldt voor kappers, maar ook voor iedere andere ondernemer. Een ideaal middel daarvoor is digitaal printmateriaal. Hiermee bereik je namelijk met relatief weinig moeite een groot resultaat. En dat komt goed uit, want tijd en geld is er voor de meeste ondernemers niet in overvloed. Gelukkig is er op het gebied van digitaal printmateriaal van alles mogelijk. Denk aan behang, vloerstickers en zelfklevende folie voor een glazen ondergrond, maar ook lichtgewicht displays en magneetfolie. Kortom, er is voor ieder wat wils. Zo geef je met behang een bepaalde sfeer in de winkel en kun je met vloerstickers de looprichting in een winkel aangeven.

 

Trek twijfelende klanten de drempel over met opvallende panelen

Wat kapsalon Cut Art met de metamorfose wilde bereiken? In ieder geval twijfelende klanten letterlijk de drempel overtrekken. En dat doel werd behaald met het creëren van een opvallende entree. Rechthoekige acrylglasplaten bij de entree van de kapsalon zijn uitgerust met kleurrijke bedrukte, doorschijnende folie. Door deze platen van onderaf te verlichten met LED verlichting, ontstaat er een indrukwekkend effect. Een effect dat van buiten de kapsalon al te zien is voor de naderende bezoeker, maar ook voor voorbijgangers. Mocht je niet van plan zijn de kapsalon een bezoek te brengen, dan neem je uit nieuwsgierigheid wel een kijkje naar binnen. En dat is precies wat kapsalon Cut Art wil bereiken; de aandacht trekken van voorbijgangers.

Digitaal geprinte akoestische panelen

Geprinte panelen met akoestisch textiel

Op verschillende panelen van kapsalon Cut Art werd FILMOtex Silencio 5 aangebracht. Een materiaal dat niet alleen het uiterlijk van de panelen omtovert in stijlvolle eyecatchers, maar ook op functioneel gebied van toegevoegde waarde is. De honingraatstructuur in het textiel heeft namelijk de eigenschap dat het geluidsgolven absorbeert en afbreekt, wat zorgt voor een prettige akoestiek. Een win-win situatie, aangezien kapsalon Cut Art tevens de wens had het geluid in de kapsalon, van onder meer föhns en droogkappen, te reduceren. Het materiaal is bedrukt met typische kappers beelden die het ambacht op een moderne manier presenteren. Een ander bijkomend voordeel: de panelen verbergen de minder mooie radiatoren in de salon. 
Blog 170 3

Blog 170 5

Blog 170 6

Blog 170 7

Blog 170 8

 

Ga voor vernieuwing!

Met relatief weinig kosten en moeite geef je een ruimte een compleet nieuwe stijl en look. Ideaal wanneer je op wil vallen ten opzichte van je concurrentie of de ruimte simpelweg aan vernieuwing toe is. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer inspiratie opdoen? Download dan onderstaande Interior Design brochure!   

Download de Interior Design brochure

Onderwerpen: Akoestisch textiel