Raamstickers aan de binnenzijde; deze materialen gebruik je

Raamsticker 2Ken je dat (nog)? Een poster die aan de binnenkant van de ruit is geplakt met plakbandjes die loslaten en hoekjes die omkrullen en inscheuren. Of een sticker aan de buitenzijde waar op gekladderd is of waarvan de tekst en afbeelding door weer en wind vervaagd en beschadigd zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat betere oplossingen om etalages, ramen, glazen (tussen)wanden en deuren te voorzien van je promotionele boodschappen! In dit blog noemen we drie materialen voor raamstickers die je aan de binnenzijde kunt plakken, ook wel bekend als interior mounting.

 

Easy Dot folie, de eenvoudigste raamsticker

Easy dot raamstickerDit 100 µm dikke materiaal wordt om verschillende redenen ‘easy’ genoemd:
Door de speciale belijming met dotjes heb je geen last van luchtbellen bij het aanbrengen. Het teveel aan lucht ontsnapt namelijk via de minieme luchtkanaaltjes die ontstaan tussen de dotjes lijm. Naast eenvoudig aanbrengen, kun je de sticker ook weer heel gemakkelijk verwijderen. Zonder lijmresten achter te laten. Let wel: omdat Easy Dot stickers van pvc zijn gemaakt, kunnen ze wel lijmresten op pvc achterlaten. Maar niet op glas dus! Omdat het materiaal eenvoudig is aan te brengen én te verwijderen, kun je de sticker ook heel goed herpositioneren. Zonder aan kleefkracht in te boeten. Verkeerd plakken is dus geen probleem.
Om de sticker aan de binnenkant van het raam te kunnen plakken, neem je de transparante – verkrijgbaar in mat en glanzend – Easy Dot folie. Er is ook een derde transparante Easy Dot folie verkrijgbaar zonder pvc, deze is geschikt voor UV-uithardende inkten. Op een van deze folies print je jouw ontwerp in spiegelbeeld. Als je ook met witte inkt kunt printen – niet elke printer kan dat – ben je in één keer klaar. Kun je niet met witte inkt printen, dan kun je de sticker met witte folie lamineren. In dit blog schrijven we daar meer over, we vertellen je daar ook waar je op moeten letten als je met witte folie lamineert. 

 

Gudy Window, dubbelzijdig klevende folie om van drukwerk raamstickers te maken

Bij de intro schreven we over het ophangen van posters met plakbandjes. Tegenwoordig kun je een poster op een nette en professionele wijze achter het raam plakken. Namelijk met een dubbelzijdig klevende folie. Gudy Window is een 23 μm dunne, transparante polyester folie die aan beide kanten een lijmlaag heeft. Aan de ene kant heb je een permanente lijmlaag waar je jouw poster, foto of ander drukwerk met de goede kant op aanbrengt. De andere kant is voorzien van een dotbelijming. De voordelen daarvan hebben we hierboven beschreven. Je kunt het geheel nu heel eenvoudig aan de binnenzijde van het raam of de etalage aanbrengen. Hoe je met Gudy Window werkt om allerlei soorten drukwerk om te toveren tot raamstickers, laat dit filmpje zien. En in dit blog lees je nog meer over de voordelen van Gudy Window.

Gudy WindowUltra transparante easy apply folie

Window-grip ultra clearSolvoprint Window-grip ultra clear is een glasheldere 125 µm PET-folie die je op allerlei gladde ondergronden – zoals metaal, glas en flatscreens – kunt aanbrengen. De folie is door zijn speciale coating eenvoudig aan te brengen en ook weer eenvoudig te verwijderen, zonder het achterlaten van lijmresten. De folie is ook goed te herpositioneren, zonder verlies aan kleefkracht. De Solvoprint Window-grip folie is geschikt voor het printen met eco-solvent en solvent inkten en met latex en UV-uithardende inkten. Bovendien is de folie na droging water- en krasbestendig. In tegenstelling tot de Easy Dot folies heeft Window-Grip het voordeel dat de folie glashelder is. Bij de transparante Easy Dot versies blijven de lijmdots enigszins zichtbaar.

 

Aan de slag met raamstickers

Heb je voldoende ideeën opgedaan voor jouw nieuwe serie raamstickers? Ben je benieuwd naar de genoemde materialen? Vraag dan onze gratis samples aan.

Sample aanvragen