Printmedia inspiratie in 3D: van autoshowroom tot luxe loft

interieurdesign5Foto’s spreken meer dan duizend woorden en 360-graden foto’s zijn daar de overtreffende trap van. Dus waarom zou ik de toepassingen van printmedia proberen te omschrijven, als ik deze ook kan laten zien? In 3D! Daarom deel ik in dit artikel een aantal mooie, levendige voorbeelden waarbij printmedia een zeer belangrijke rol spelen. Doe inspiratie op!

Verrijk je showroom met avontuurlijke prints

Stel je een gemiddelde autoshowroom voor. Er staan wat auto’s op een rij, sommige staan juist buiten ‘de massa’ geparkeerd en anderen zijn op een schuine helling geplaatst. De inrichting en aankleding van de showroom geeft de potentiële koper een beeld van de reizen die je met de auto kunt maken. Ben je op zoek naar een stadsauto om je van A naar B te brengen of zoek je liever het avontuur op in de besneeuwde Alpen? De manier waarop de auto tentoongesteld wordt, zegt veel over de bestuurder die je als verkoper wilt aanspreken. Hoe gaaf is het dan als je dankzij printmedia die uitstraling nog meer kracht kan bijzetten. Bijvoorbeeld door er een bergachtige omgeving achter te printen? Bekijk hier de 3D wereld van de autoshowroom en vergeet niet om op alle blauwe bolletjes te klikken voor meer informatie. 

Thuis printmedia toepassen

Printmedia is niet alleen geschikt voor zakelijk gebruik op bijvoorbeeld beurzen, in kantoren of winkels. Het kan ook prima toegepast worden in het interieur van woonhuizen. Het bepaalt de sfeer in een ruimte en is bovendien ideaal voor mensen die hun interieur regelmatig willen aanpassen. Printmedia zijn namelijk veel sneller en makkelijker aan te brengen dan bijvoorbeeld muurverf. In deze 3D wereld zie je printmedia op diverse plekken terugkomen in een loft. Bijvoorbeeld als raamdecoratie, om vakken in een kast kleur te geven en natuurlijk in de vorm van enorme fotoprints op de wand. 

Sfeer en duidelijkheid creëren in het museum

Banners die een nieuwe tentoonstelling aankondigen of glas (gedeeltelijk) blinderen zodat bezoekers alleen de kunst zien die je in één ruimte tentoonstelt. Het zijn twee voorbeelden van printmedia toegepast in een museum. In deze 3D wereld zie je een grote museumhal waarin printmedia op diverse plekken voorkomen. Bijvoorbeeld om de route aan te duiden en om vakken in een boekenkast te labelen met kleuren, zodat bezoekers makkelijker het boek(thema) vinden dat zij zoeken. 

Outdoor printmedia inspiratie

Zoals al in eerdere blogs genoemd, zijn printmedia niet alleen bedoeld om binnenruimtes van decoratie te voorzien. Diverse materialen worden ook vaak toegepast om mensen van buiten – bijvoorbeeld in een winkelstraat – naar binnen te trekken. Dit is te zien in deze outdoor 3D wereld. De welbekende raamstickers op winkeletalages zijn daar één voorbeeld van, maar het gaat verder. Soms zelfs tot het beplakken van een geheel gebouw of een stadsbus met printmedia! 

Deel jouw printmedia inspiratie

Ben jij wel eens indrukwekkende printmedia tegengekomen? Of toepassingen van printmedia die je zelf nog niet voor mogelijk had gehouden? Deel je inspiratie dan! Voor welke ruimte zou jij een 3D wereld willen zien? Deel je ideeën in een reactie. Wil je een van de materialen die voorkomen in de 3D wereld in het echt zien? Vraag dan een sample aan!

Download de Interior Design brochure

Onderwerpen: Interior Design