Printmedia in de praktijk: de Vlisco modetentoonstelling

Vlisco tentoonstelling 4Printmedia en mode, het begint steeds meer op de ultieme combinatie voor visuele presentatie te lijken. Eerder schreef mijn collega Marlies al over de toepassing van onze vloerstickers bij Modebelofte tijdens de Dutch Design Week 2016. Dit keer zetten we de modetentoonstelling Un à un van Vlisco in het Gemeentemuseum van Helmond in de schijnwerpers. Ik laat je zien hoe de printmedia op vloeren, muren en objecten volledig mengen met alle andere onderdelen van de kleurrijke tentoonstelling. 

Vlisco’s modetentoonstelling

Vlisco un à un, zo heet de tentoonstelling die van 20 september 2016 tot en met 12 maart 2017 te zien is in het Gemeentemuseum in Helmond. Vlisco staat bekend om haar kleurige prints. Deze zijn geïnspireerd op geometrie, natuur en objecten en al 170 jaar erg geliefd door (in het bijzonder) Afrikaanse vrouwen. De tentoonstelling laat bezoekers kennismaken met het bedrijf door vier aspecten te belichten: de geschiedenis van Vlisco, productieprocessen, ontwerpprocessen en toepassingen van de stoffen in mode en kunst. De tentoonstelling is kleurrijk, gevarieerd en interactief.

Printmedia en mode sluiten naadloos aan

Vlisco’s stoffen en toepassingen ervan in kunst en mode zijn zo kleurrijk, dat past niet in een strakke, witte expositieruimte. Nee die kleur moet overheersen, de bezoeker moet zich volledig in de Vlisco wereld wanen. Bekijk hieronder een impressie van de tentoonstelling. Hierbij zijn, zoals je kunt zien, verschillende printmedia toegepast. Zo zie je fotobehang, vloerstickers, backlit materiaal en zijn er folies op allerlei objecten zoals zitjes en zuilen aangebracht. 

Vlisco tentoonstelling 1

Vlisco tentoonstelling 3

Vlisco tentoonstelling 7

Vlisco tentoonstelling 5

Vlisco tentoonstelling 8

Vlisco tentoonstelling 2

Vlisco tentoonstelling 6

Wat kan printmedia voor jou betekenen?

Mooi digitaal fotobehang, naadloos aansluitende vloerstickers en opvallend backlit printmateriaal, het komt allemaal voorbij in de modetentoonstelling van Vlisco. Hopelijk geeft de sfeerimpressie hierboven je een goede indruk van de veelzijdigheid van printmedia. De toepassingen zijn eindeloos, net als de materiaalsoorten en -functies. Heb jij vernieuwende ideeën voor printmedia of heb je ergens een inspirerend voorbeeld gezien? Deel het met ons in een reactie. Benieuwd wat printmateriaal zoals een vloersticker voor jouw bedrijf kan betekenen? Vraag een gratis samplepakket aan om de mogelijkheden te ontdekken.

Download de Brochure Vloerstickers

Onderwerpen: Vloerstickers