Praktijkvoorbeeld: Easy dot stickers geven Molenfeesten ‘smoel’

De sfeer op een evenement staat of valt bij de aankleding ervan. Goed, bezoekers die er zin in hebben, mooi weer en geslaagde acts doen natuurlijk ook wat. Maar het is erg belangrijk dat de aankleding van het festivalterrein, congreshal of andere (buiten)locatie aansluit bij de sfeer die de organisatie wilt neerzetten. Dat bereik je door unieke materialen, bijzonder licht en gezellige lounge plekken te combineren met passende printmedia. In dit artikel laat ik je zien hoe de organisatie van de Molenfeesten in Halsteren dit heeft aangepakt.

Stickers die sfeer maken en organisatie helpen

Printmedia zoals banners en stickers zijn populair materiaal om in te zetten tijdens evenementen. Niet gek, want ze helpen de organisatie niet alleen met de aankleding van het evenement, maar ook om de bezoekersstromingen in goede banen te leiden. Je ziet stickers terug als aankleding van ogenschijnlijk ‘saaie’ oppervlakken zoals bars, horecastands en prullenbakken. Strak aangebrachte printmedia maken deze elementen opeens onderdeel van het geheel. Aan de andere kant helpen geprinte stickers om bezoekers wegwijs te maken. Zo geef je met stickers gemakkelijk aan waar de toiletten of de uitgang zich bevinden.

Geef sponsoren een plek

Veel evenementen worden mede mogelijk gemaakt door sponsoren. Vooral lokale, wat kleinschaligere evenementen zijn zelfs afhankelijk van de sponsorbijdrage. Dan wil je die gulle bedrijven graag bedanken voor hun bijdrage en ze tijdens het evenement op een of andere manier in het zonnetje zetten. Door de logo’s van sponsoren inclusief dankwoord te printen op borden en andere oppervlakken op het terrein, bied je hen die welverdiende publiciteit. 

Herpositioneerbare stickers voor de Molenfeesten

De organisatie van de Molenfeesten in Halsteren zag volop mogelijkheden voor stickers tijdens hun evenement in augustus. Zij liet RMT Design de stickers verzorgen die werden aangebracht op bars, prullenbakken, statafels, boarding, kassahokjes en eettenten. Hierbij is gebruikt gemaakt van herpositioneerbare folie met een dot-belijming, beter bekend als Easy Dot stickers. Het voordeel van deze stickers is dat ze makkelijk en zonder luchtbellen kunnen worden geplakt. Na afloop van het evenement zijn alle stickers weer van hun ondergrond verwijderd zonder lijmresten achter te laten. Het gehuurde materiaal kon dus zonder problemen terug naar de verhuurder. Hieronder zie je een selectie van de toepassingen van Easy Dot stickers tijdens de Molenfeesten.

Informatieve stickers

Om de muntverkoop en toiletten op afstand zichtbaar te maken zijn er stickers voorzien van informatieve signage.

Easy Dot stickers plakken voor evenement 4

Easy Dot stickers plakken voor evenement 2

Stickers op horecastands

Op de boarding van bars en andere horeca stands zijn stickers aanbracht om de sfeer neer te zetten, sponsoren publiciteit te geven en het alcoholbeleid te communiceren.

Easy Dot stickers plakken voor evenement 6

Easy Dot stickers plakken voor evenement 3

Easy Dot stickers plakken voor evenement 5

Stickers op statafels

Ook de statafels op het terrein zijn voorzien van stickers om sponsoren onder de aandacht van bezoekers te brengen.

Easy Dot stickers plakken voor evenement 1

Easy Dot stickers zelf testen?

Je kunt het stickermateriaal dat bij de Molenfeesten gebruikt is nu ook zelf proberen. Vraag een sample aan en we sturen je een stuk testmateriaal op.

Wat is jouw ervaring met het aankleden van (buiten)evenementen door middel van printmateriaal? Heb je misschien nog tips voor anderen? Ik nodig je uit om deze hieronder in een reactie te delen.

Samples Easy dot folies aanvragen

Onderwerpen: Easy Dot