Ontdek het eerste écht milieuvriendelijke materiaal in de print industrie.

filmoeco-kavalan-2Plastic afval is een enorme bedreiging voor onze planeet. Hiermee bedoelen we onder andere het PET in plastic flessen en het LDPE in plastic zakken. Maar het zijn ook de pvc-coatings van printmedia die in de reclame-industrie worden gebruikt. Alleen al in 2018 bedrukte Europa ongeveer 340 miljoen vierkante meter PVC-bannermateriaal. Dat is genoeg om het Wembley Stadium 4.200 keer in een jaar te bedekken. In 2018 produceerde de EU ongeveer 29,1 miljoen ton plastic afval. Daarvan werd 32,5 procent gerecycled en kwam 24,9 procent op stortplaatsen terecht. 42,6 procent werd via verschillende regelingen omgezet in energie.

filmoeco-kavalan-1

Beeld: In 2018 bedrukte Europa ongeveer 340 miljoen vierkante meter PVC-bannermateriaal, genoeg om het Wembley Stadium 4.200 keer in een jaar te bedekken. Photo credit: Anders Krøgh Jørgensen / Unsplash

Recycling

Velen onder ons denken dat recycling de meest milieuvriendelijke optie is voor afval. Maar veel kunststofvezels, waaronder PVC-spandoeken, worden zodanig afgebroken door het proces waarbij solventen en andere giftige chemicaliën worden gebruikt, dat ze vaak onbruikbaar zijn voor recycling en toch als afval worden verbrand ofwel op stortplaatsen terechtkomen.
Zonder aanzienlijke subsidies van de overheid of de particuliere sector is het recyclingproces voor veel bedrijven geen financieel haalbare optie.

filmoeco-kavalan-3

Verbranding van afval tot energie

Wanneer PVC-afval wordt verbrand in een installatie voor de omzetting van afval in energie, worden aanzienlijke hoeveelheden dioxines en furanen geproduceerd die gezondheidsproblemen veroorzaken. Zij tasten ook het immuunsysteem aan en verstoren de hormoonhuishouding van zowel mens als dier. Er wordt ook waterstofchloride geproduceerd dat in het milieu vrijkomt, wat nog meer negatieve gevolgen voor de gezondheid heeft en de zuurtegraad van de bodem doet toenemen, wat verstrekkende gevolgen heeft voor alle ecosystemen op het land en in het water. PVC breekt niet gemakkelijk af, en wanneer dat wel gebeurt, komen er verschillende giftige stoffen vrij, waaronder dioxines en furanen, die vervolgens in het afvalwater terechtkomen. Dit alles verontreinigt vervolgens het grondwater, rivieren, de voedselketen en waterbronnen.

Eén slimme keuze, eindeloze mogelijkheden: FILMOeco Kavalan - de eerste reeks van écht groene printmaterialen.

Signature_FILMOeco_EN_600x133

Met beperkte opties voor de verwijdering van PVC banners op een veilige en milieuvriendelijke manier, is FILMOeco Kavalan de oplossing. Het is een reeks van echt schone printmaterialen - een revolutie voor de groot formaat print industrie. Zijn lichtgewicht, op water gebaseerde coating is van de hoogste kwaliteit en duurzaamheid. Kavalan is het eerste echt milieuvriendelijke materiaal in de industrie. Het kan veilig worden verwijderd door gebruik te maken van de EU afvalverbrandingsprogramma's, aangezien de uitstoot van dioxines en furanen en HCI honderden malen lager is dan bij PVC bannerafval en ver onder de minimale veiligheidsniveaus ligt die door de EU-richtlijnen worden voorgeschreven. Het Kavalan gamma is PVC-vrij en 100% schoon.
kavalan_infographics_3_new
Door slechts één rol van 3,2 meter Kavalans schone materiaal te verbranden, kan genoeg energie worden opgewekt om een iPhone meer dan 5 jaar van stroom te voorzien. En dit heeft als bijkomend voordeel dat het de energie die geproduceerd wordt door het verbranden van fossiele brandstoffen compenseert, waardoor de CO2-uitstoot nog verder daalt. Bovendien weegt Kavalan tot 50 procent minder, wat de CO2-uitstoot tijdens het transport aanzienlijk vermindert. De look, feel en kwaliteit van Kavalan is hetzelfde als die van PVC. Het is de duurzaamheid van Kavalan en zijn impact op de planeet die werkelijk een wereld van verschil maken.

FILMOeco_Kavalan_infographics_1_281021FILMOeco Kavalan: het groene alternatief voor PVC

  • PVC- en Ftalaat vrij.
  • Aanzienlijke vermindering van de ecologische voetafdruk.
  • LCA gecertificeerd
  • REACH conform
  • Sterker & beter bestand tegen UV dan PVC.
  • Tot 44% lichter in gewicht dan PVC alternatieven.

kavalan_infographics-USAGE

Geïnteresseerd in Kavalan?
Vraag direct samples aan!

Ben jij klaar om de stap te nemen naar pvc-vrije printmedia, kies dan voor Kavalan! Vraag direct gratis samples aan.
Wil je alle producten nog eens overzichtelijk bekijken? Download dan onze product overview of vraag de geprinte versie aan via onderstaand formulier.

New call-to-action