One Way Vision raamfolie – Zo kies je het juiste perforatie percentage

One Way vision blog previewOne Way Vision folie is een zonwerende folie waarvan je door één zijde heen kunt kijken. Dit is een wens van veel mensen, wél naar buiten kijken, maar niet naar binnen kunnen kijken. One Way Vision folie wordt dan ook veel gebruikt voor raamdecoratie of reclame-uitingen op bijvoorbeeld bussen. De reden waarom deze folie daar zo populair voor is, is omdat de folie grotendeels geperforeerd is. Men noemt deze folie dan ook vaak ‘gaatjesfolie’. Deze folie is dan ook verkrijgbaar in verschillende soorten varianten en perforatie percentages. In dit blog nemen we jou mee in welke perforatie percentages er allemaal zijn, wat het inhoudt en welk folie je wanneer het beste kiest. 

Het juiste perforatie patroon kiezen

Er zijn meerdere punten belangrijk voor een goede weergave van de print, zoals de kwaliteit. Maar de One Way Vision afbeeldingen worden ook gemaakt met verschillende transparantieniveaus. De niveaus verschillen in beeldsterkte, privacy en doorzicht (transparantie). Er is een wisselwerking tussen de intensiteit van het beeld en de doorzichtigheid van de andere zijde. De beeldintensiteit neemt af naarmate de doorzicht toeneemt. De mate van privacy en doorzicht zal ook variëren met de lichtniveaus aan weerszijden van een raam. Maar ook andere factoren bepalen de impact van je afbeelding; het gebruik van opvallende afbeeldingen met heldere, contrasterende kleuren zal de visuele impact en de privacy binnen een voertuig of gebouw vergroten.

Het perforatie percentage, aangegeven als bijvoorbeeld 40/60 of 50/50, bepaalt voor welke toepassing de folie geschikt is. Het perforatie percentage geeft altijd aan hoeveel procent van de folie geperforeerd is (bijvoorbeeld 40%) en daarbij wordt dan duidelijk hoeveel nog als printoppervlak gerekend kan worden (bijvoorbeeld 60%). In de basis geldt; hoe meer printoppervlak, hoe beter en duidelijker de print te zien is en minder doorkijk mogelijk is. Tegelijkertijd geldt omgekeerd; hoe groter het perforatie percentage, hoe beter het zicht van binnen naar buiten is.

De verschillende transparantie niveaus toegelicht

 

20% (80/20) Transparantie

20% transparant materiaal geeft een maximale levendigheid aan het gedrukte beeld, maximale privacy en maximale bescherming tegen zonnewarmte, verblinding en UV-straling. Het doorkijkniveau is nog steeds aanvaardbaar voor de meeste statische toepassingen, vooral bij volledige raambedekking. Hier kies je voor wanneer het ontwerp kleine teksten of gedetailleerde afbeeldingen bevat, dan komt de boodschap namelijk het beste over. 

One Way vision 20

30% (70/30) Transparantie

Materiaal met een transparantie van 30% is de standaardkeuze voor winkeletalages die goed doorzicht willen hebben. Vaak komen mensen op ongeveer 1 meter afstand van de bedrukking te staan en met deze keuze voor de folie is de boodschap dan goed te zien.

One Way vision 30

40% (60/40) Transparantie

40% transparant materiaal is de meest populaire optie, met een goed evenwicht tussen beeldimpact en doorzicht, waardoor het bijzonder geschikt is voor voertuigruiten en volledige buildingwraps.

One Way vision 40

50% (50/50) Transparantie

50% transparant materiaal wordt soms gespecificeerd voor gebruik op ruiten van voertuigen en andere plaatsen waar een maximale doorkijk vereist is, hoewel het effect op het beeld daardoor wordt beperkt. Vaak wordt er voor dit materiaal gekozen wanneer de zichtafstand groot is, zoals bijvoorbeeld op een hoog gebouw. 

One Way vision 50

One Way Vision HD folie

Naast One Way Vision folie, bestaat er ook de exclusieve One Way Vision HD folie. Performance HD is een geperforeerde glasfolie met hoge resolutie. De folie bestaat voor 40% uit perforaties. De perforaties van 1 mm zijn 60% kleiner dan standaard producten voor one way vision. Deze microperforaties zorgen voor meer detail en fijnere tekst, waardoor dit product ideaal is voor verfijnde afbeeldingen. Naast het leveren van de helderste en scherpste beelden aan één kant, is er een merkbaar betere doorkijk in vergelijking met een standaard folie met 40% perforatie.

Life is better in HD...Contra Vision-1

Beter gezien worden met One Way Vision folie

Na het lezen van dit blog is het voor jou duidelijk welke perforatie percentages er zijn en wanneer je welke het beste kunt kiezen. Ben je enthousiast geworden om One Way Vision folie te gebruiken voor jouw volgende klus? Neem dan gerust eens contact op of vraag het FILMOview Contravision swatchbook aan voor meer inspiratie.

 

New call-to-action

Onderwerpen: one way vision