Milieuvriendelijke reclamecampagne? Kies eens voor lijmvrije stickermaterialen!

In een wereld waar digitale reclame groeit en groeit wordt het steeds moeilijker om op te vallen met jouw reclame. milieuvriendelijk2Er is een continue race tegen de klok en de tijd waarin reclame nog aandachtig werd bekeken is zeker verdwenen. Behalve natuurlijk wanneer je met een flinke portie creativiteit ervoor zorgt dat jouw campagne viral gaat. Toch gebeurt dit niet zomaar. Je hebt een cocktail nodig van de juiste ingrediënten: creativiteit, een boodschap die past bij jouw doelgroep én het juiste communicatiekanaal. En dat laatste, daar wil ik je vandaag wat over vertellen.

Aandacht voor duurzaamheid

Sinds een enkele jaren is groen booming. De wasmachine heeft een eco-stand gekregen, we halen onze elektriciteit uit zonne-energie en in de supermarkt zie je veel bio-labels. Alles moet groener, duurzamer, beter. Ook in de reclamewereld. Veel bedrijven verspreiden hun reclame niet meer via printmedia, maar online. Dit is niet alleen goedkoper, het bespaart ook de nodige bomen. Hoe dan ook zorgen printmedia er wel voor dat je meer opvalt. En gelukkig hoeft kiezen voor een milieuvriendelijke reclame helemaal niet zo lastig te zijn.

Bij de basis beginnen

Duurzaam reclame maken begint bij de keuze van het materiaal. Kies bijvoorbeeld voor recyclebaar en PVC vrij materiaal. Je campagne pre-testen helpt ook in duurzaamheid. Door op verschillende locaties te testen met hetzelfde materiaal voorkom je overbodig afval. Daarnaast heb je al een beeld hoe je reclamecampagne uitpakt. Recyclebaar materiaal maakt dit eenvoudig haalbaar. Je hebt het misschien niet door, maar dit wordt al in veel winkels gebruikt. Net als de vele manieren van duurzaam printen en het gebruik van milieuvriendelijke inkt. Het fijne hieraan? Het is niet alleen beter voor het milieu, het ziet er ook nog eens goed uit!

Plakken zonder lijm

Om reclame op te plakken wordt meestal printmedia met een lijmlaag
gebruikt. Maar er zijn ook opties om te plakken zonder lijm.

statisch_hechtende_stickers

Een statistisch hechtende folie werkt bijvoorbeeld perfect bij een campagne van korte duur. Deze plak je snel en eenvoudig op

en plakken gemakkelijk op diverse ondergronden. Heb je een campagne die een langere tijd draait? Ook daarvoor bestaan milieuvriendelijke alternatieven. Kies voor een folie die hecht met een coating en je bent ready to promote! De folie is gemakkelijk aan te brengen op elk glad oppervlak. stafix_2Of je nou gebruik maakt van glas, metaal of een flatscreen: het plakt allemaal. Deze folies zijn 100% PVC vrij en milieuvriendelijk, ze bevatten geen lijm of schadelijke chemicaliën. En je hebt geen chemische schoonmaakmiddelen nodig om eventuele lijmresten te verwijderen.

Handmatige veranderingen

Magnetics-202x300Veel onnodige kosten zitten in het opnieuw afdrukken van bijvoorbeeld
prijskaartjes in een winkel. Niet alleen je portemonnee, maar ook het milieu lijdt hieronder. Voorkom dit door te kiezen voor materiaal waarop je zelf de details aanpast. Kies voor een mooie print op een duurzaam materiaal en laat in het ontwerp een ruimte wit, of natuurlijk een andere kleur. Door deze lege ruimte zelf dagelijks of wekelijks te veranderen bespaar je jezelf de moeite van het herprinten én denk je aan het milieu. Win-win dus. Maak gebruik van magnetische stickers, zodat je ook gemakkelijk sticker op sticker kunt plakken. Hierdoor word je reclameboodschap nog persoonlijker.

static_display

Aan de slag!

Als je kiest voor een duurzame reclamecampagne val jij zeker op. De ingrediëntenmix van creativiteit, de perfecte boodschap en het juiste communicatiekanaal wordt daarmee aangevuld met duurzaamheid. Daarnaast zijn lijmvrije stickers een ook een veilige keuze voor jezelf: je hoeft je niet meer druk te maken over het schoonboenen van lijmresten of beschadigde oppervlaktes.

Onderwerpen: Sustainability