Medicijn etiketten beschermen: zo doe je dat!

medicijn_etiketIngrediënten, dosering, houdbaarheid, barcodes en waarschuwingen, de meest belangrijke informatie vind je op een etiket. Mensen met bepaalde allergieën of medicijnen, zwangere vrouwen en mensen die met gevaarlijke stoffen werken zijn het vast gewend: eerst even op de medicijn etiketten kijken voordat je iets inneemt of uitschenkt. Toch zijn etiketten niet altijd goed leesbaar, vaak zijn vochtvlekken hier de oorzaak van. Ook beschadigde barcodes vormen een probleem in allerlei bedrijven. Het wordt tijd voor een oplossing.

De tekst op het etiket of label kan vervagen en zelfs geheel onleesbaar worden als de vloeibare inhoud over het etiket gemorst wordt. Een beschermfolie kan voorkomen dat er vlekken of vocht op de gedrukte tekst van het etiket komen of dat de tekst verkleurt.

Etiketten beschermen

medicijn_etikettenZoals eerder benoemd bevatten etiketten vaak belangrijke informatie. Zelfklevende etiketten moeten perfect geplaatst kunnen worden en kwaliteit is hierbij van belang. Handgeschreven of met een conventionele printer bedrukte etiketten moeten beschermd worden, vooral als de inhoud van het flesje of potje vloeibaar is en vlekken kan veroorzaken.

Neschen heeft de oplossing voor de bescherming van jouw etiketten en labels; Filmolux 609.

De Filmolux 609 is een zelfklevende glasheldere 70 μm zacht-PVC beschermfolie met een zeer hoge kleefkracht. Vooral de kleefkracht is bij etiketten van belang, doordat de hechting op de ondergrond zeer sterk is wordt het etiket volledig afgesloten van vocht, zonder dat het label los laat. Door de helder transparante uitstraling van de beschermfolie is de gedrukte tekst op het etiket te allen tijde goed leesbaar. Ook onder extreme omstandigheden zoals grote temperatuurswisselingen houdt de filmolux 609 prima stand. De folie is namelijk vorst- en hittebestendig (-30 °C tot +50 °C).

Barcodes beschermen

Niet alleen informatie over de inhoud, maar ook de barcode staat vaak op etiketten vermeld. In het geval van barcodes staat leesbaarheid door de barcodescanner natuurlijk bovenaan het lijstje. De kleinste kras, vlek of scheur kan een barcode onleesbaar maken. Barcodescanners kunnen ook problemen hebben met sterk glanzend materiaal en bescherming ervan kan daarom het best mat zijn. Ook voor dit probleem heeft Neschen een geschikte bescherm folie; Filmomatt Libre. Deze folie heeft een matte uitstraling en is speciaal ontwikkeld voor het afdekken van barcodes. Het niet reflecterende oppervlak van het materiaal zorgt ervoor dat er geen conflicten met de barcode lezers kunnen optreden. Bovendien is deze folie gemaakt van een geheel weekmakervrije milieuvriendelijke polypropyleen. De Filmomatt® libre zal niet reageren met inkten of papier waardoor je verzekerd bent van optimale bescherming op de lange termijn.

Deze etiketten kunnen uiteraard eenvoudig handmatig op maat geknipt worden, maar je kunt ook kiezen voor de gebruiksvriendelijke TA3 Tapedispenser.

TA3_Tapedispenser

Gratis sample

Ben je benieuwd naar onze beschermfolies voor etiketten en barcodes? Vraag dan een gratis sample aan!  

Sample: beschermfolies voor etiketten en barcodes