Magneet folie stimuleert creativiteit van designers én eindgebruikers

Blog_Magnetic film stimulates creativityVisuele communicatie is overal. Als designer kleur jij deze wereld vol eindeloze mogelijkheden in. Met jouw ontwerpen bepaal je de sfeer in ruimtes en welke boodschap goed of juist helemaal niet overkomt. Je hebt hierin alle vrijheid, maar tegelijkertijd moet alles ook kloppen. Niet alleen de flexibiliteit die je als designer hebt als je een oppervlak of ruimte mag vormgeven, maar ook die van materiaalkeuze kan fantastisch of juist verlammend werken. Want waar begin je? Mijn advies: kijk verder dan de standaard printmedia waarmee je gewend bent om te werken. Ontdekt bijvoorbeeld magneet folie; een materiaal dat ongekende voordelen met zich mee brengt. In dit artikel geef ik je vijf voordelen van dit materiaal dat zowel jouw leven, als dat van de eindgebruiker een stukje mooier maakt.

1. Een duurzame keuze

Iedereen is verantwoordelijk voor het welzijn van onze planeet en kan daar zelf naar eigen wens een positieve bijdrage aan leveren. Een consument doet dit bijvoorbeeld door zelf een boodschappentas mee te nemen in plaats van een plastic tasje te kopen bij de supermarkt. Een facility manager probeert het energieverbruik van de huisvesting van het bedrijf te beperken. Duidelijke handelingen die op dat moment bij de rol van deze mensen passen. Als designer kun je ook je steentje bijdragen door voor duurzaam materiaal te kiezen. Dat geeft jou een goed gevoel, maar mogelijk is duurzaamheid zelfs een wens of eis van de opdrachtgever. Dan zit je goed met magneet- en ijzerhoudende folie. Naast de PVC varianten zijn er ook milieuvriendelijke alternatieven in PET of PP verkrijgbaar. Daarnaast is het vaker te gebruiken, gaat het ten opzichte van andere printmedia langer mee en hoef je geen schadelijke middelen te gebruiken om het materiaal aan te brengen of te verwijderen.

boutique_filmomag-1

2. Magneet folie heeft een unieke ‘laagjes’ werking

Magnetic_base2Duurzaamheid is een keuze, dus het eerste voordeel hoeft voor jou niet perse relevant te zijn. De unieke laagjes werking van magneet folie is dat misschien wel. In tegenstelling tot andere printmedia, kun je magneet folie namelijk gemakkelijk in meerdere lagen aanbrengen zonder hierbij lijm te gebruiken. Dat is ideaal in situaties waar diverse promotionele acties elkaar in rap tempo opvolgen en je eventueel moet kunnen laten zien hoe de vorige situatie was. Bijvoorbeeld in het geval van kortingsacties waarbij je gemakkelijk meerdere stickers over elkaar aanbrengt. Dan kan het ontwerpproces voor visuals die over een langere tijd geplaatst worden, in één keer afgerond worden.

3. IJzeren ondergronden zijn favoriet

De naam van deze folie zegt het natuurlijk al, het materiaal heeft magnetische eigenschappen. Dat maakt het aankleden van op het oog onbruikbare oppervlakken mogelijk. Denk aan automaten, liftdeuren of ijzeren kasten en panelen in diverse ruimtes. Magnetische folie heeft deze functionaliteit te danken aan zijn coating. Deze hecht op andere ferromagnetische materialen. Bijvoorbeeld oppervlakken van (giet)ijzer, kobalt, staal en nikkel. Dat maakt dit printmateriaal ook erg geschikt in industriële interieurs of ruimtes, waar veel ijzeren oppervlakken voorkomen.

4. Je kunt letterlijk met magneet folie werken

Magneet folie stimuleert niet alleen jouw creativiteit als designer, aangezien je er qua prints en toepassing alle kanten mee op kunt. Het stimuleert ook de creativiteit van de eindgebruiker. Breng bijvoorbeeld een zelfklevende ijzerhoudende whiteboard folie aan in een vergader-, brainstorm- of workshopruimte en laat de aanwezigen ideeën met magneten aanbrengen op de folie. Laat de folie de basis vormen voor interactieve en creatieve communicatieprocessen zodat iedere deelnemer gemakkelijk zijn bijdragen kan leveren. 

Whiteboard wall

5. Magneet folie is makkelijk in gebruik

Het laatste voordeel van magneet folie heeft alles te maken met het proces voorafgaand en na afloop van het gebruik van de folie. Het minst aantrekkelijke gedeelte, maar misschien wel het belangrijkste. Want in deze tijd van eindeloze mogelijkheden, is gebruiksvriendelijkheid misschien wel het hoogste goed. Zoals gezegd heeft deze folie geen lijmlaag en is het zonder resten achter te laten van het oppervlak te verwijderen. Het aanbrengen gaat net zo makkelijk. Bespaar jezelf geklieder met water of lijm, je brengt deze folie in een handomdraai aan op het gewenste oppervlak.

FILMOmag ferro folie

Vijf voordelen, eindeloos veel toepassingen

Naast de vijf genoemde functionele voordelen van magneet folie, kent het materiaal eindeloos veel toepassingsmogelijkheden. In dit blog lieten we bijvoorbeeld zien hoe een schoenenwinkel dit materiaal gebruikte om hun winkel van een volledig nieuwe uitstraling te voorzien. Ben je ook onder de indruk van magneet folie? Vraag dan een gratis sample aan en ervaar dit materiaal zelf.

FILMOmag swatchbook aanvragen

Onderwerpen: Magneetfolie