Ken jij deze nieuwe variant easy dot chalkboard al?

Ken jij deze nieuwe variant easy dot chalkboard alJe komt het overal tegen: krijtbordfolie waarop met allerlei teksten en afbeeldingen leuke boodschappen aangebracht zijn. Al eerder schreven wij over de diverse plekken waar deze folie vaak gebruikt wordt, zoals in restaurants, winkels, kantoren en in huis. Vaak met als doel om de ruimte een extra authentieke en creatieve uitstraling te geven. De zwarte variant van deze folie kom je het meeste tegen, maar wist je dat er ook een nieuwe variant easy dot chalkboard is? Dit is het (letterlijk) groene broertje van de oude bekende zwarte folie. Met allerlei voorbeelden uit de praktijk wil ik je inspireren om ook eens het groene exemplaar toe te passen.

Maak kennis met easy dot chalkboard green

Waar de zwarte variant chalkboard folie al een authentiek gevoel geeft, gaat chalkboard green nog een stapje verder: het brengt je helemaal terug in de schoolbanken van vroeger en straalt dat traditionele schoolboard gevoel uit. Het groen is een wat zachtere kleur dan het donkere zwart en past goed in ruimtes waar met meer groene details wordt gewerkt of waar veel planten staan. Je kunt deze groene variant trouwens ook buiten toepassen, maar dan gaat ie wat minder lang mee dan binnen. Wil je je boodschap uitwissen en de folie klaarmaken voor een volgende uiting? Reinig ‘m met een vochtige doek, laat even drogen en je kunt weer aan de slag! Nog geen idee wat je met deze folie wilt doen? Ik geef je wat inspiratie!

 

Creatieve mogelijkheden

Met easy dot chalkboard green kun je creatief gezien alle kanten op. De folie is zowel met gewoon schoolkrijt als vloeibaar krijt te beschrijven. Je kunt de folie gemakkelijk plotten en contoursnijden zodat de vorm past bij jouw toepassing. Bovendien kun je er vaste bedrukking op aanbrengen met zeefdruk inkten of print met eco-solvent, latex of UV-inkten. Denk aan het aanbrengen van sierlijke patronen aan de rand of juist strakke lijnen om het beschrijven makkelijker te maken.

Ook al is de folie niet zo donker als de zwarte variant, we raden je toch aan om van te voren eerst wit te printen als je met kleuren wilt werken. Easy dot folies staan natuurlijk bekend om hun bijzondere belijming en dus hoef je ook bij deze variant niet bang te zijn voor luchtbellen bij het aanbrengen of resten bij het verwijderen. Je ondergrond blijft in de meeste gevallen daarom ongedeerd na het weghalen van de folie. Maar voordat je zover bent, moet je ‘m natuurlijk wel eerst aanbrengen op die manier die jij voor je ziet.

 

Inspiratie uit de praktijk

Hopelijk spreken de creatieve mogelijkheden van deze folie al tot je verbeelding. Om je op nog meer ideeën te brengen, heb ik op Instagram wat praktijkvoorbeelden van groen krijtbord gezocht. Ik ben benieuwd of er een toepassing bij zit die jou aanspreekt!

Krijtbord aan de muur in huis

Krijtbord boven de bank

Beschrijfbare kantoorwand

Handige krijtbord decoratie in de keuken

Creatief in de babykamer

Schrijf op de muur op je werkplek

Ga jij voor zwart of groen?

En, krijg je na het lezen van dit artikel en het bekijken van de voorbeelden op Instagram ook al zin om de groene chalkboard folie uit te proberen? Laat mij dan weten wat jou aanspreekt in deze variant en hoe je ‘m zou toepassen. Ik ben erg benieuwd! Ben je nog niet bekend met easy dot folie in het algemeen of deze variant in het bijzonder? Maak dan kennis door een gratis sample aan te vragen via onderstaande knop. Ik kijk uit naar je reactie.

Easy dot chalkboard green sample aanvragen

Onderwerpen: Easy Dot