Jouw foto’s beschermen en tentoonstellen op de mooiste manieren

Blog foto beschermen - by PexelsHet is je gelukt, je hebt die ene blik of dat ene moment met al zijn dynamiek weten te vangen in een perfect shot. Of je hebt een beeld, een compositie met de juiste uitstraling weten vast te leggen. Haarscherp. Het is om deze reden dat het beschermen van foto’s naast een praktische kant ook een emotionele kant kent. Het gaat om zorg voor beelden die iets betekenen, die jou - en anderen - iets zeggen. Omdat je de beste bescherming wilt voor jouw foto’s, is het goed te weten welke mogelijkheden er zijn. In dit blog vertellen we in welke situatie je welke materialen of apparaten kunt gebruiken.

 

Foto’s beschermen achter een heldere plaat

Een veel gebruikte manier om foto’s te beschermen en/of tentoon te stellen, is het bevestigen van de foto achter bijvoorbeeld acryl, polycarbonaat, glas of plexiglas. Dat kun je doen met Gudy ultra clear folie. Dit is een dubbelzijdig klevende, zeer heldere polyesterfolie die niet alleen zorgt voor een perfecte bevestiging, maar die een foto ook extra diepte geeft en kleuren nog meer glans. De folie is zo dun dat je er na het aanbrengen niets meer van ziet. Gudy ultra clear is geschikt voor gebruik binnen en buiten.

1650_neschen-gudy-ultra-clear_16804-3

Foto’s verlijmen op glad materiaal

Je kunt foto’s ook heel mooi verlijmen op glad fotopapier of plaatmateriaal als dibond, hardschuim of gecoat spaanplaat. Deze methode wordt bij toonaangevende musea en galerieën over de hele wereld toegepast. Bij het verlijmen wil je natuurlijk geen bobbels of luchtbellen. Als je secuur werkt en een goede folie gebruikt, zul je daar geen last van hebben. Gudy 802 is zo’n folie die zeer geschikt is voor het permanent verlijmen op een gladde ondergrond. Het is een dubbelzijdig klevende folie met een milieuvriendelijke lijm op waterbasis. De folie is ook geschikt voor buitengebruik, hij krimpt niet en zet niet uit. In dit blog kun je meer lezen over het verlijmen op diverse ondergronden, waaronder beton en ondergronden met structuur.

file-1876637388

Foto’s en andere kunstwerken op Fine Art Paper

Blog Filmolux EN_Mounting photos EN-NLHeb je jouw foto op Fine Art Paper laten printen en wil je die op een stabiele, gladde ondergrond verlijmen, dan is de Gudy 831 Fine Art Smooth een uitstekende optie. Deze folie heeft een extra hoge kleefkracht. De lijm dringt niet door het Fine Art Paper heen zodat jouw kunstwerk geen schade oploopt. Door de hoge kleefkracht is de folie ook te gebruiken voor ondergronden met een lichte structuur, zoals de Colourmont Fine Mountboards. Maak je gebruik van zware kwaliteit, sterk gestructureerde fine art papers of katoen/polyester canvas, dan kom je uit op de Gudy 832 Fine Art textured. De lijm is dik, sterk en flexibel zodat hij goed blijft zitten op een ondergrond met meer textuur. Ook deze versie van de Gudy 831 dringt niet door het Fine Art Paper heen en is dus veilig te gebruiken.

Meer weten over het beschermen van kwetsbaar materiaal? Lees dan ook dit blog over PAT certificering van onder andere lijmen en reparatietapes die delicaat materiaal gegarandeerd niet aantasten.

 

Foto’s beschermen met dubbelzijdig klevende laminaatfilm

Lamineermachine voor fotografenAls je regelmatig foto’s tot een afmeting van 65 cm wilt beschermen én verlijmen op een ondergrond, dan is de aanschaf van de lamineermachine Neschen PhotoLam 650 het overwegen waard. Dit is een lamineermachine die gelijktijdig een beschermende laminaatfilm én een dubbelzijdig klevende montagefilm aanbrengt op jouw foto’s.
Het is zeker geen goedkope aanschaf, denk dus goed na over de voors en tegens van deze en mogelijke alternatieve apparaten. Doe onderzoek naar de kwaliteitsverschillen, het gebruiksgemak en andere kenmerken van het apparaat. En het allerbelangrijkste: het aantal keren dat je hem denkt te gaan gebruiken en dus het plezier dat je ervan zult hebben. Op die manier heb je een mooi wensenlijstje voordat je tot aankoop overgaat.

Foto’s beschermen en presenteren was nog nooit zo gemakkelijk!

Er bestaan veel manieren om je foto’s en ander beeldmateriaal te beschermen en te presenteren. In dit blog hebben we er slechts enkele belicht. Wil je meer weten over onze producten en mogelijkheden neem dan contact met ons op.