Jouw boodschap overbrengen met printmedia in de 1,5 meter samenleving

Shop BDe 1,5 meter samenleving, het nieuwe normaal.
Onderzoekers en andere deskundigen zeggen dat het nog wel even kan duren voor we weer terug kunnen naar het oude normaal. Wanneer precies? Het antwoord op die vraag weet niemand. Sommigen menen dat we wellicht een of meer keren per jaar de social distancing in acht moeten nemen. Wat dat betreft staat de maatschappij voor een ware uitdaging. Wat kun jij als individu – beroepsmatig – doen? Met dit blog willen we je op weg helpen met ideeën voor jouw werkplek met behulp van printmedia.


Gebruik de vloeren

Jouw boodschap overbrengen met printmedia in de 1,5 meter samenlevingAls het gaat om afstanden – zoals de anderhalve meter – aan te geven, zijn het vooral de vloeren die daarvoor geschikt zijn. Met pijlen, cirkels, vierkanten en teksten kun je jouw bezoekers en medewerkers op eenvoudige wijze duidelijk maken waar ze het beste kunnen wachten, welke route ze het beste kunnen lopen en hoe lang anderhalve meter eigenlijk is. Dat kun je doen met gecertificeerde vloersticker materialen zoals de UV Dot Print’n’Walk.
Deze gestructureerde folie – met een antislip R9 certificering – is speciaal ontwikkeld voor gladde vloeren. Hij is direct printbaar en je hoeft hem niet meer te lamineren, zoals bij gewone vloerstickers het geval is. Dat scheelt veel werk én je loopt niet het risico dat de ene folie ten opzichte van de andere krimpt. De UV Dot Print’n’Walk stickers zijn door iedereen eenvoudig luchtbelvrij aan te brengen, je hebt geen speciaal montageteam nodig voor het aanbrengen van de stickers.
Heb je een ruwe vloer die je wilt beplakken? Dan kun je gebruikmaken van de UV Print 'n' Walk power-tack vloerstickers. Je kunt hier beton, hout, tegels en zelfs laagpolig tapijt mee beplakken zonder dat de hoekjes gaan omkrullen. Bij overwegend droog weer kun je deze stickers ook buiten inzetten. Handig voor onder een afdakje bijvoorbeeld. Ook deze folie met R9 certificering hoef je niet te lamineren.
Beide folies zijn geschikt voor tijdelijke toepassingen tot ongeveer 3 maanden.

IMG-20200507-WA0003IMG-20200507-WA0004

Beeld links: Social distancing vloerstickers geprint op UVdot print 'n' walk van Edesign uit Ede.
Beeld rechts: Social distancing vloerstickers geprint op UV dot print 'n' walk van Four Brand Builders.

Voor toepassingen op langere termijn zijn printfolies met een beschermende lamineerfolie beter geschikt omdat ze de inkten beschermen tegen mechanische belasting. Deze lamineerfolies zijn voorzien van een zandkorrelstructuur om uitglijden te voorkomen en zijn net als de direct te printen materialen gecertificeerd om als vloersticker te gebruiken. Vloerstickers zijn dan beschermd tegen krassen en schuren en heeft een veel langere houdbaarheid. In dit blog lees je meer over het toepassen van vloerstickers in de 1,5 meter samenleving.

Social distandingIMG-20200507-WA0005

Beeld links: Social distancing vloerstickers geprint op high-tack vinyl voorzien van  lamineerfolie. Van Noud Horsten reclame.
Beeld rechts: Social distancing vloerstickers geprint op high-tack vinyl na het printen voorzien van lamineerfolie. Van Artinsign.

Inzetten van printmedia bij kassa of servicepunt

De kassa en balies zijn bij uitstek de plekken waar veel klantcontact is. En dat moet je natuurlijk in goede banen leiden, zowel voor je klanten als voor je medewerkers. Denk hierbij aan informatie over gewijzigde openingstijden, sociale afstand, gezondheids- en veiligheidsadviezen en de geaccepteerde betalingsmiddelen. Vooral als de situatie langer duurt en het weer relatief goed gaat, zal het steeds moeilijker worden om de regels in acht te blijven nemen. Je kunt de aandacht van je bezoekers, klanten en medewerkers blijven prikkelen door steeds op een andere manier de aandacht te vestigen op wat er van hen verwacht wordt. Ideaal daarvoor is krijtbord folie of een folie voorzien van whiteboardlaminaat. Over het gebruik van dit whiteboardlaminaat kun je hier meer lezen. Zo kun je steeds een nieuw accent aanbrengen bij een bestaand beeld, bijvoorbeeld in het geval van wijzigingen in de regels.
Natuurlijk kun je deze mogelijkheden ook gebruiken om aanbiedingen en andere tijdelijke acties aan te geven. Deze folies en stickers zijn daardoor dus nog heel lang inzetbaar. In deze video kun je zien hoe je eenvoudig het krijtbord folie aanbrengt.


chalkboard-4

Maak slim gebruik van de ramen

Bij de entree kun je op ramen en glazen deuren al met je binnenkomende bezoeker een boodschap communiceren. Maar ook op (tijdelijke) plexiglas wandjes en –cabines kun je jouw teksten en beelden kwijt.
Voor glas kun je bijvoorbeeld Gudy Window gebruiken, een transparante folie die aan beide zijden van een lijmlaag is voorzien. Aan de ene kant heb je een permanente lijmlaag – deze plak je op de voorkant van een poster of foto – en aan de andere kant heb je de semi-permanente lijmlaag die je aan de binnenzijde van een etalage, glazen deur of autoruit aanbrengt. Dat laatste gaat heel gemakkelijk doordat de lijm kleine luchtkanaaltjes bevat waardoor overtollige lucht makkelijk kan ontsnappen. Meer over het gebruik van deze folie lees je in dit blog.
Een andere mogelijkheid is de Easy Dot Clear of de Easy Dot Transparant.
De transparante versie is helderder dan de clear variant. De beide folies zijn eenvoudig luchtbelvrij aan te brengen op glas en ze zijn bovendien heel geschikt voor (tijdelijke) plexiglaswandjes. Door het materiaal in spiegelbeeld te printen kun je de stickers aan de binnenkant van het raam aanbrengen zodat je boodschap aan de buitenkant zichtbaar en leesbaar is. In dit blog kun je lezen hoe je de raamfolie makkelijk aanbrengt. De Easy Dot kleurfolies zijn uitermate geschikt om contour te snijden voor opvallende raambelettering. Deze folies zijn verkrijgbaar 5 kleuren; rood, geel, groen, blauw en zwart.

social distancing ramen

Voor welk materiaal kies jij?

Het valt niet mee om via een tekst en wat foto’s een goed beeld te krijgen van de verschillende materialen. Het is veel fijner om een stukje te kunnen zien en vooral voelen en uitproberen. Wil jij graag samples ontvangen van de diverse folies? Vraag ze hieronder aan, we sturen ze je zo snel mogelijk toe!

Sample aanvragen