Geen stress met kerst: Jouw winkel snel én eenvoudig in kerstsfeer

Christmas window graphicsHeb jij al nagedacht over je de kerstdecoratie en -signing die je dit jaar wil gebruiken voor je bedrijf? Voor je het weet breekt de kerstperiode alweer aan, een belangrijke verkoopperiode voor veel retailers. Men slaat druk aan het shoppen en daar wil logischerwijs iedere retailer slim gebruik van maken. Maar hoe zorg je ervoor dat je opvalt bij je doelgroep en je je onderscheidt van je (online) concurrenten? Zorg ervoor dat een fysiek bezoek aan jouw winkel in kerstsfeer een “beleving” is die in het niet valt bij het online shoppen. In dit blog lichten we toe hoe je dat doet met behulp van printmedia en je opvalt met een goed vormgegeven kerstcampagne.

Breng etalages en ramen in kerstsfeer

Online shoppen kan dan wel praktisch zijn, dat neemt niet weg dat in de decembermaand sfeer en gezelligheid ook belangrijke factoren zijn voor de shopervaring. Met een feestelijke aankleding en een bijpassende winkelinrichting kan je potentiële bezoekers goed aan je binden. Wel moet je dan eerst voorbijgangers naar binnen zien te krijgen. Hoe je dat aanpakt?

  • Maak van je etalage het visitekaartje van je winkel; wek de nieuwsgierigheid van voorbijgangers en maak het aantrekkelijk voor hen om naar binnen te stappen. Vertel jouw verhaal of boodschap handig met een makkelijk aan te brengen raamsticker folie. Gebruik raamfolie als belettering of ga voor contour gesneden decoraties zoals kerstballen, kerstbomen en sneeuwvlokken om een mooie kerstsfeer neer te zetten.

Christmas_window_graphics

  • Maak gebruik van materiaal geschikt voor tijdelijke (kerst)acties: een ideaal materiaal voor raamreclame is easy dot®, een kosten- en tijdbesparende oplossing voor tijdens de drukke feestdagen. Doordat de easy dot® lijm niet egaal is maar uit "dotjes" bestaat ontstaan er luchtkanaaltjes. Hierdoor is de folie zeer eenvoudig luchtbelvrij aan te brengen, te herpositioneren en te verwijderen zonder lijmresten achter te laten. Jouw ontworpen easy dot® stickers kunnen dus moeiteloos door de eindgebruiker (bijvoorbeeld je personeel) zelf aangebracht worden. Gewoon met de hand aanwrijven is voldoende, eventuele luchtbellen worden eenvoudig via de luchtkanaaltjes in de lijm afgevoerd. Toch iets op de verkeerde plek geplakt? Geen probleem! easy dot® kan voorzichtig verwijderd en nogmaals geplakt worden. Naast wit of transparant is easy dot® ook verkrijgbaar als kleurfolie in de kleuren goud, zilver, rood, blauw, groen, geel en zwart. Perfect dus voor de kerstdagen! De kleurenfolies kunnen goed geplot of gestanst worden en zijn hierdoor ideaal voor raambelettering- en decoraties.

emailing_Christmas campaign_1200x628px2

Tip: Voor etalagereclame kan de sticker het beste aan de binnenzijde van het raam worden aangebracht. De sticker is zo niet alleen beschermd tegen vandalisme, maar zo wordt deze ook niet blootgesteld aan weersinvloeden. Daarnaast hecht de sticker veel beter, omdat een binnenkant van een raam (niet snel) een temperatuur onder het vriespunt bereikt.
Door in spiegelbeeld te printen op transparant materiaal kan de sticker aan de binnenzijde van het raam worden geplakt en zo is de reclameboodschap optimaal zichtbaar van buitenaf.

emailing_Christmas campaign_1200x628px6

Tover je wanden om met printmedia

Christmas wall graphicsBij een sfeervolle kerst inrichting kan wandbekleding uiteraard niet ontbreken. Voor decoratie van wanden kan je aan meerdere opties denken. Met contour gesneden stickers gemaakt van Easy dot® materiaal geef je wanden, deuren maar ook je displays eenvoudig en snel een make-over. Wil je echt groots uitpakken? Kies dan voor een wandvullend ontwerp zodat je extra opvalt. En neem ook eens een (lift)deur mee in zo’n wandvullend ontwerp als je nog een stapje verder wil gaan. Ga jij liever voor materiaal met een meer natuurlijke look? Dan is pvc-vrij zelfklevend vliesbehang een goede optie; een voordelig zelfklevend vliesbehang voor bijna alle gladde oppervlakken en dus ideaal voor korte-termijn promoties zoals je kerstcampagne. Wil je juist een meer luxe uitstraling met kerst? Kijk dan eens naar pvc-vrij zelfklevend bannermateriaal zoals FILMOeco Kavalan Gecko FR-AD. Dit is een polyester textiel speciaal voor wandbekleding met een pvc-vrije harscoating op waterbasis en voorzien van een verwijderbare belijming. En niet geheel onbelangrijk; FILMOeco Kavalan Gecko FR-AD is net als de easy dot® serie en ook de event fleece, vlamvertragend en gecertificeerd volgens EN 13501 (Europese testnorm voor materiaalgedrag bij brand).

Betrek ook de vloer bij je feestelijke inrichting

Etalages, ramen en wanden zijn misschien meer voor de hand liggend, maar ook de vloer kan je goed inzetten voor reclame en decoratie. Vloerstickers zijn namelijk ideaal als reclame, decoratie of bewegwijzering omdat deze een hoge attentiewaarde hebben. Dus gebruik ook de vloer voor je kerstcampagne, want deze is voor je bezoekers letterlijk niet te missen als ze er overheen lopen. Een goed anti-slip gecertificeerd materiaal is hierbij absoluut noodzakelijk. Wil je meer tips over het gebruik van vloerstickers? Lees dan ook dit blog met de meest gestelde vragen over dit materiaal.

emailing_Christmas campaign_1200x628px4

Volop keuze voor een kerstinrichting van jouw winkel

Heb jij zin gekregen om je winkel nu helemaal in kerstsfeer te brengen en een mooie kerstcampagne op te zetten? Dan wil je de verschillende materialen vast ook even in je handen houden. Om van dichtbij te zien welk materiaal het meest passend is voor jouw kerstcampagne. Vraag daarom vrijblijvend, gratis samples aan via onderstaande button.

Sample aanvragen