Eenvoudig boeken beschermen.

Boeken beschermenOf het nu gaat om bibliotheekboeken of particuliere geliefde boeken - boeken die we op de lange termijn willen bewaren, kunnen met eenvoudige middelen worden beschermd tegen de tekenen des tijds. In dit artikel geven we een aantal nuttige tips voor het behoud van uw boeken.

Eenvoudige oplossingen voor paperback-omslagen, boekverbindingen, etiketten of boekpagina's

Wie kent het niet? - Boeken zien er na een paar jaar intensief gebruik behoorlijk versleten uit. In particulier gebruik duurt dit uiteraard iets langer dan in openbare bibliotheken. Uitgeleende boeken worden vaak na korte tijd al afgeschreven vanwege schade. Om geld te besparen kan deze typische schade met eenvoudige middelen worden vermeden of kunnen reeds bestaande gebreken worden hersteld. Op deze manier kunt u uw boeken op de lange termijn in goede conditie houden.

documents blok

Razendsnel boeken kaften

Filmolux® soft is een folie die zeer eenvoudig aan te brengen is en die het mogelijk maakt om kleine fouten tijdens het kaften te corrigeren. Er is ook een PVC-vrij alternatief - de filmolux® soft PP. Het grootste voordeel van beide varianten is de bijzonder eenvoudige en luchtbelvrije toepassing met de hand. Dit wordt mogelijk gemaakt door de verminderde aanvangskleefkracht. Dankzij een praktische scheidingssnede in de afdekking is de folie eenvoudig van de afdekking te verwijderen.


filmolux-soft-trennschnitt-596x600-1

Versterking of reparatie van de binnenste boekverbinding voor paperbacks.


Iedereen die graag paperbacks leest, weet dat de binnenste boekverbinding snel beschadigd raakt. Het is bijzonder jammer als een lievelingsboek op een bepaald moment volledig uit elkaar valt. In openbare bibliotheken worden boeken aan een nog grotere belasting blootgesteld, boeken gaan immers door vele handen en niet iedereen is er altijd even voorzichtig mee.

filmoplast-P90-Schachtel-604x600-1Gelukkig kan deze schade relatief eenvoudig worden voorkomen en gerepareerd. Met filmoplast® P 90 kunt u de binnenste boekverbinding versterken. Het zelfklevende, houtvrije en scheurbestendige speciale vlies is eenvoudig aan te brengen en beschermt uw boeken tegen het uit elkaar vallen op de lange termijn.

TDO0965-899x600-2-1

Boek-etiketten langer behouden

Bijna elke bibliotheek gebruikt praktische etiketten voor collectiebeheer. Helaas laten deze na verloop van tijd van de boekrug los. Het voortdurend moeten vernieuwen van de etiketten veroorzaakt niet alleen vermijdbare kosten, maar het kost ook nog eens onnodig veel tijd.

De filmolux® 609-labelbescherming biedt hiervoor een goede oplossing. De voorgestanste beschermfolies van de rol hebben afgeronde hoeken en kunnen eenvoudig van het siliconenpapier worden verwijderd. Het product bestaat uit een zelfklevende, glanzende, glasheldere zachte PVC-folie met een directe aanvangshechting. Een bijkomend voordeel is dat filmolux® 609 afwasbaar en bestand is tegen een breed scala aan reinigingsmiddelen en oplosmiddelen. Deze folie is gecoat met een oplosmiddelvrije, verouderingsbestendige en permanent elastische acrylaatlijm.

TDO0842-899x600TDO0880-899x600

Bent u geïnteresseerd in deze producten of heeft u vragen over het gebruik ervan? We kijken er naar uit om van u te horen!

Contact opnemen

Liever direct bestellen? Neem een kijkje in onze webshop:

New call-to-action