Een kinderdagverblijf of opvang opvrolijken met printbaar behang

Wallpaper kinderdagverblijf

Het is een plek waar vele kinderen al vanaf een jonge leeftijd redelijk wat uren per week doorbrengen. Een plek waar ouders hun kinderen met een gerust hart willen achterlaten en wat moet aanvoelen als een tweede thuis voor de kinderen; het kinderdagverblijf. Om een warme, prettige sfeer te creëren voor de kinderen moet je aandacht besteden aan het interieur. En om de zo veel tijd kan het interieur ook wel een opfrisbeurt of transformatie gebruiken maar wil je niet dat het teveel tijd of teveel budget in beslag neemt. Daarnaast moet de inrichting en het materiaal voldoen aan de overheidseisen zodat een ruimte veilig is voor de kinderen en werknemers. Om al die redenen is printbaar behang een slimme oplossing. Op zoek naar wat inspiratie? In dit blog geven we je een aantal ideeën waarmee je gelijk aan de slag kan.


Stukje natuur naar binnen brengen met printbaar behang

Hoe mooi is het als je het gevoel van buiten zijn binnen kunt ervaren? Wanneer je in een ruimte fotobehang met een natuurprint gebruikt creëer je rust, maar is er toch voldoende om naar te kijken voor de kinderen. Daarnaast geeft het een vrolijke touch aan een ruimte. Zo is in onderstaand voorbeeld gebruikt van fleurige bloemen en zijn de paarse bloemen mooi afgestemd op de overige kleuren van het interieur. Zo creëer je eenheid en oogt de ruimte niet te druk.

Wallpaper kinderdagverblijf

Het NESCHEN Wallpaper kan gelukkig goed tegen een stootje maar in dit kinderdagverblijf is slim gebruik gemaakt van een lambrisering langs de onderkant van de muren waardoor het nóg mooier blijft. Er is een mooie variatie gemaakt met de zonnetjes en wolkjes om het interieur ook een speels element mee te geven.

Wallpaper kinderdagverblijf  Wallpaper kinderdagverblijf

 

Educatieve elementen toevoegen aan printbaar behang

Uiteraard kan je met behang veel meer dan alleen decoreren, je kan het tegelijkertijd inzetten om de creativiteit en de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Zo kan je een hoek inrichten met een behang met een woud vol verschillende dieren die je samen met de kinderen kan benoemen, of juist een oceaan vol met vissen en zeedieren. Voor oudere kinderen is een landkaart leuk en leerzaam, of een hoek met een kleurrijk alfabet of rekensommen. Zo maak je leren gelijk leuker!

Wallpaper kinderdagverblijf alfabet

Op zoek naar ideeën voor de interieur inrichting van een (basis)school? Bekijk dan eens dit blog voor meer tips voor op ramen, wanden en vloeren.


Verhalen creëren met een behang

Een ander geschikt uitgangspunt bij de ontwerp keuze voor je printbaar behang is het verhaal wat je wil vertellen. Zo kan je denken aan een circus met verschillende activiteiten, een sprookjesbos, of een jungle vol met dieren. Een behang met een verhaal is heel geschikt om een lange wand mee te behangen. De jonge kinderen zullen elementen herkennen in het behang en de oudere kinderen zijn in staat zelf verhalen te bedenken aan de hand van de figuren, voertuigen of dieren die ze zien.

Wallpaper kinderdagverblijf


Een printbaar behang op de gang die gelijk ook de bewegwijzering vormt

Wanneer je een behang ontwerpt voor op de gang kan je er gelijk specifieke elementen aan toevoegen voor bewegwijzering. Dit kan door 'naar buiten' en 'naar de groep' toe te voegen en zo een lange gang om te toveren tot een speelse verbinding tussen binnen en buiten. In zo’n ontwerp kan je gelijk elementen verwerken die kinderen relateren met naar het kinderdagverblijf op de opvang gaan, zoals dieren of figuren met een rugtasje op, die samen een spel doen of een boterham eten.

Een behang met een design als deze kan je handig combineren met bewegwijzering op de vloer door middel van bijvoorbeeld vloerstickers. In dit blog kan je handige tips terugvinden voor (tijdelijke) bewegwijzering.

Wallpaper kinderdagverblijf

 

Voordelen van printbaar behang in het kinderdagverblijf

Het NESCHEN Performance Wallpaper blijft lang mooi door de duurzame en sterke kwaliteit, ondanks het vaak “intensieve gebruik” van dagelijks honderden kinderen die langs het behang lopen en het aanraken. De voordelen zijn onder andere:

  • Het vliesbehang is CE gecertificeerd en brandvertragend volgens EN 13501-1. Ook te gebruiken dus in openbare gebouwen en andere gebouwen waar speciale brandveiligheidseisen gelden.
  • Het NESCHEN Green Wall assortiment voldoet aan de hoogste norm in de markt, i.c.m. latex inkt is het behang wasbaar (norm voor de consumentenmarkt). Wanneer het behang met UV inkt bedrukt wordt is het borstelbaar (de norm voor de projectmarkt).
  • Het materiaal is ademend; dit geeft vocht en schimmel geen kans.
  • PVC-vrij vliesbehang, dus het is ook een milieuvriendelijk materiaal.

In dit blog kan je meer lezen over de voordelen van printbaar vliesbehang.

Wallpaper kinderdagverblijf

 

Ga jij ook een kinderdagverblijf omtoveren?

Misschien heb je genoeg ideeën opgedaan, maar het kan ook zijn dat je er nog niet uit bent en nog wat meer inspiratie nodig hebt. Vraag dan vrijblijvend onze brochure Interior Design aan. Je vindt hier voorbeelden en materiaaltips om muren, maar ook ramen en vloeren van een nieuwe look te voorzien. Nieuwsgierig geworden? Vraag de brochure direct aan om hem gelijk in je email inbox te ontvangen.

 

Download de Interior Design brochure