“Don’t miss a spot”- Social distancing tips met (vloer)stickers

Wil je eenvoudig, snel en duidelijk bezoekers of werknemers er op attenderFilmolux 1en dat ze onderling 1,5 meter afstand moeten houden? Dan is de vloersticker een ideaal medium om deze boodschap te communiceren, voor zowel binnen als buiten gebruik, en voor korte als lange termijn gebruik. De vloersticker is voor dezelfde situatie ook goed in te zetten als bewegwijzering of om bijvoorbeeld zones in een ruimte af te bakenen. Naast de vloer zijn er uiteraard nog meer plaatsen te bedenken waar stickers kunnen bijdragen aan het naleven van de 1,5 meter afstand. Denk bijvoorbeeld aan stickers op stoelen in wachtkamers, winkelramen en spiegels. Ben je nog niet helemaal zeker hoe je stickers het beste kan inzetten voor social distancing? In dit blog geven wij 6 voorbeelden over hoe je bezoekers kan attenderen op social distancing met behulp van (vloer)stickers en in welke situatie je welke vorm het beste toepast.

1) Attendeer op eenrichtingssystemen met pijlen op de vloer

 

Filmolux 2

Op veel locaties wil men bezoekers er op attenderen dat er (tijdelijk) een eenrichtingsverkeer geldt. Denk aan de pijlen die je ziet in bijvoorbeeld een trappenhuis van een kantoor, tandarts, ziekenhuis of vaccinatielocatie. Een logische plek om deze pijlen te plaatsen is op de vloer, zodat men eenvoudig ziet welke richting zij op moeten lopen. Wil je dit eenrichtingsverkeer ook buiten een gebouw aanduiden, zodat bezoekers ook rondom de ingang weten welke route ze moeten volgen? Dan is de FILMOfloor Rug ‘n’ Wall een ideale oplossing, deze folie met gestructureerde PVC-coating is namelijk geschikt voor binnen en (korte termijn) buiten gebruik. Je hebt geen extra laminaat nodig omdat deze 2in1 folie al R12 anti-slip weerstand is gecertificeerd is die je eenvoudig bedrukt met (eco)solvent-, latex- en UV-inkten. Wil je naast op vloeren ook op muren het eenrichtingssysteem aanduiden? Geen probleem voor de FILMOfloor Rug ‘n’ Wall. Deze folie kan naast op (laagpolig) tapijt, tegels, houten en PVC-vloeren, onbehandelde stenen vloeren ook op muren worden toegepast. Wanneer je deze folie buiten toepast, moet je wel rekening houden met een duurzaamheid van ongeveer drie maanden die uiteraard afhankelijk is van de specifieke toepassing, het gebruik en omstandigheden.

 

2) Pas de veelzijdige cirkelsticker toe in openbare ruimtes

Filmolux 3

Een favoriete vloersticker is de cirkelsticker. Deze vorm is ideaal voor vloerstickers omdat de randen minder snel omkrullen en beschadigen dan bij een sticker met scherpe hoeken. Ideaal om in een grote oplage te bedrukken en vervolgens op meerdere plekken aan te brengen. Handig voor al die plekken waar je meerdere vloerstickers nodig hebt, zoals in toiletruimtes, bij kassa’s of in een kantoorgebouw. Omdat dit ruimtes zijn waar veel en vaak mensen over heen lopen wil je dat deze vloersticker een goede anti-slip functie heeft. De Solvoprint dot print ‘n’ walk R10 is daarom een geschikte keuze voor deze toepassing. Filmolux 4Dankzij de speciale honingraatstructuur heeft de folie na het printen met latex en (eco)solvent inkten maar liefst een R10 anti-slip oppervlak (bij gebruik van UV-inkten geldt een R9 anti-slip oppervlak). Het fijne aan deze 2in1 in vloerstickerfolie is dat deze na het printen direct klaar is voor binnen gebruik, dat scheelt dus een hoop tijd en kosten wanneer je veel cirkelstickers moet aanbrengen. Door de “easy dot belijming” is deze ook eenvoudig en luchtbelvrij aan te brengen. Wil je de cirkelstickers weer verwijderen? Ook dat verloopt eenvoudig zonder lijmresten achter te laten (van de meeste gangbare gladde oppervlakken), wat fijn is in het geval van deze vloersticker voor korte termijn gebruik.

 

3) Markeer stoelen met stickers in wachtruimtes

waiting roomHet naast elkaar zitten in een openbare ruimte; iets wat ooit de normaalste zaak van de wereld was, is nu onverstandig. Daarom is het slim om stoelen te markeren in openbare wachtruimtes bij bijvoorbeeld de huisarts, verloskundige, tandarts of ziekenhuis, om bezoekers te attenderen op het afstand houden van 1,5 meter bij het plaatsnemen. Kies bij een gladde ondergrond bijvoorbeeld voor een sticker met een dotbelijming die eenvoudig luchtbelvrij aan te brengen en te verwijderen is of voor een sticker met een high-tack belijming op lastig te plakken ondergronden zoals textiel. Houd er wel rekening mee dat stoelen in wachtkamers van diverse materialen gemaakt kunnen zijn en niet ieder stickermateriaal geschikt is om op elk type ondergrond aan te brengen. Laat je hierover dan ook altijd adviseren of test het uit met een sample.

4) Plaats handige rechthoeken voor richtlijnen bij een ingang Filmolux 6

Je kan uiteraard een bordje ophangen bij de ingang van een winkel of andere openbare ruimte om bezoekers te attenderen op de (1,5 meter) regels die gelden, maar grote kans dat men deze mist. Een meer logische plek is om de vloer hiervoor te benutten, men kijkt nou eenmaal vaak naar de vloer als ze ergens heen lopen. Grote kans dat je te maken hebt met een “lastige ondergrond” bij een ingang, bijvoorbeeld beton of tapijt. Gelukkig maakt dat voor de UVprint ‘n’ walk power tack niks uit want deze gestructureerde PVC-folie is voorzien van een high-tack belijming. Deze high-tack belijming maakt deze 2in1 vloersticker geschikt voor het aanbrengen op lastig te plakken ondergronden zoals tapijt, beton, hout en meer. Deze alleskunner voor korte termijn gebruik is geschikt voor toepassing met latex- en UV-inkten en bij het gebruik van UV-inkten is de vloersticker R9 anti-slip gecertificeerd en duurzaam tot 3 maanden bij buiten gebruik onder droge omstandigheden (zoals een afdak).

 

5) Gebruik al je creativiteit voor je nieuwe vloerstickers!

Filmolux 7Heb je een creatief idee voor een vloersticker die écht lang moet meegaan, dan is de Filmolux easy clear sand in combinatie met een printvinyl, zoals de FILMOprint mono 100, een zeer goed keuze. De inkt is dan namelijk beschermd met een lamineerfolie waardoor de sticker een langere duurzaamheid heeft, beter beschermd is tegen vocht, vuil en beschadiging en beter bestand is tegen mechanische belasting. Uiteraard kost het lamineren meer tijd dan een 2in1 vloersticker, maar het resultaat mag er zeker wezen; een vloersticker met R9 anti-slip certificering die écht lang meegaat.

6) Mededelingen & richtlijnen communiceren met raamstickers

Filmolux 8

Winkeletalages bieden een mooie plek om mededelingen en richtlijnen met betrekking tot sociale afstand te communiceren. Met raamstickers breng je klanten snel op de hoogte van aangepaste openingstijden en de op dat moment geldende richtlijnen. Op of achter glas, deze stickers trekken eenvoudig de aandacht. Easy dot stickers zijn dankzij de dotbelijming eenvoudig en snel luchtbelvrij aan te brengen én te verwijderen, ook door non-professionals. Een ideaal materiaal voor tijdelijke stickers. Voor lange termijn toepassingen waarbij de sticker meermaals verplaatst moet kunnen worden is window-grip beter geschikt. Deze folie is verkrijgbaar in wit en transparant, herpositioneerbaar en hecht door een unieke coating.

 

(Vloer)stickers waarmee je geen gedeelte onbenut laat

Met al deze keuze in verschillende sticker folies, is er altijd wel een optie die geschikt is voor jouw specifieke social distancing toepassing. Twijfel je nog over welke folie je wil gebruiken voor je sticker? Misschien is dan het slim om een aantal samples aan te vragen, zodat je ze van dichtbij kunt zien en kan uitproberen. Vraag hier snel vrijblijvend samples aan!
Wil je meer weten over geschikte materialen voor social distancing stickers?
Download dan onze brochure "back to business".

New call-to-action