Creëer verschillende interieurstijlen met zelfklevende meubelfolie

kiruna_kueche9_1280x1280Interieurtrends volgen elkaar razendsnel op. Investeren in een bepaalde stijl kan daarom kostbaar zijn, zeker als je het interieur van jouw kantoor, woning, winkel of horecazaak regelmatig wil veranderen. Met zelfklevende meubelfolie kun je de vaste elementen in een interieur zoals kastdeuren, dressoirs, wandplanken, tafelbladen en deuren steeds snel voorzien van een andere uitstraling. Zelfklevende meubelfolie is namelijk heel eenvoudig zelf aan te brengen én te verwijderen. In dit blog laat ik je een aantal voorbeelden van in huis aangebrachte decors zien die passen bij de interieurtrends van dit moment. Deze stijlen kun je uiteraard ook toepassen in een horecagelegenheid, kantoor of winkel.

 

Een stoer industrieel interieur

In een industrieel ingerichte woning kom je veel metaal, beton en robuust hout tegen. Ruimtes zoals de woonkamer of keuken ademen de sfeer van een oud fabriekspand of een loods, maar bieden wel comfort. De stijl kenmerkt zich als ruw en stoer. Passen jouw huidige meubels nog niet helemaal bij deze stijl, maar wil je dat wel? Dan helpt zelfklevende meubelfolie je om bestaande interieuronderdelen aan te passen naar de industriële stijl die je voor je ziet. Geef keukenkastjes een betonlook en voorzie je tv meubel van een metalen folie met matte uitstraling. Maak de ruimte af met wandbekleding in de vorm van een fotobehang met bijvoorbeeld een baksteenmotief. Als finishing touch voeg je stoere accessoires toe zoals oude magazijnbakken, industriële hanglampen en een stoere legerkist.

industry_kueche7_1280x1280

kiruna_kueche90_1280x1280

 

Een sfeervol landelijk interieur

De landelijke interieurstijl kenmerkt zich door het gebruik van wit, beige en natuurlijke tinten. Materialen die je vaak terug ziet zijn natuurlijke houtsoorten en hout met een white- of greywash effect. Deze stijl straalt een gezellige huiselijke sfeer uit. Om je landelijke stijl een persoonlijk tintje te geven zou je een krijtbord wandbord kunnen toevoegen, dit is ook een ideaal accessoire voor horecagelegenheden. Oak ribbeck grey, Akazie Curtis en Anderson Pine zijn zelfklevende meubelfolie decors die perfect passen binnen de landelijke stijl. Gebruik ze om deuren, kasten , tafels en andere meubels van die sfeervolle landelijke look te voorzien.

sand_metallic_wohnzimmer7_1280x1280

andersen_pine_schlafzimmer6_1280x1280

 

Een strak modern interieur

Past een modern interieur beter bij de ruimte die jij opnieuw wilt inrichten? Dan is zelfklevende meubelfolie in de Urban Modern stijl de folie die jou helpt meubels snel van een nieuwe look te voorzien. Die folies kenmerken zich als een mix van strak en minimalistisch met extravagante invloeden. Kleuren als zwart, wit en metallic passen perfect binnen deze stijl. Met de decors wit mat, wit hoogglans, aluminium en sand metallic zit je altijd goed.

aluminium_schlafzimmer2_1280x1280

sand_metallic_schlafzimmer2_1280x1280

aluminium_wohnzimmer5_1280x1280 (1)

weiss_hochglanz_084096_5_application_1280x1280

 

Tips voor het aanbrengen van zelfklevende meubelfolie

Ben je eruit welke stijl het beste bij jouw volgende project pas? Dan kun je redelijk snel aan de slag met het aanbrengen van deze folie op jouw meubels. In dit blog vind je een uitgebreid stappenplan. Houd er vooral rekening mee dat de ondergrond helemaal schoon moet zijn, dan gaat de rest bijna vanzelf. Voor luchtbellen hoef je namelijk niet bang te zijn dankzij de luchtkanaaltechnologie in de belijming. En plak je ‘m verkeerd dan kun je de folie gemakkelijk herpositioneren. Naast zelfklevende meubelfolie zijn er allerlei andere printmedia geschikt om je interieur van een nieuwe look te voorzien. In onze Interior Design brochure vind je mooie praktijkvoorbeelden. Download ‘m via onderstaande knop.

Heb je zelf ervaring met het restylen van je meubels? Deel je tips gerust in een reactie!

Download de Interior Design brochure