Creëer milieuvriendelijke raamstickers met PP matt backing folie.

Neschen_PP_matt_backing2_web

Grote ramen zijn een ideale reclamedrager. Door ramen te voorzien van raamstickers trek je snel de aandacht van het publiek. Naast reclame zijn de belangrijkste redenen om folie op je raam te plakken: inkijk tegengaan, decoratie, om bijvoorbeeld informatie te geven bij leegstaande panden. Het grootste probleem? De witte kleur in logo’s en ontwerpen. Want wat als jouw logo of ontwerp wit bevat? Kun je dan ook raamstickers printen met witte inkt? In dit blog gaan we hier dieper op in.

Mijn ontwerp bevat wit:
wat moet ik doen?


Om de boodschap van buitenaf te kunnen zien, kan een raamfolie aan de binnenkant van het raam worden aangebracht door in spiegelbeeld op een transparante raamfolie te printen. Een veel voorkomend probleem hierbij is dat veel printers niet met witte inkt kunnen printen. Dit is een probleem als uw ontwerp wit bevat. Bovendien zijn stickers vaak gemakkelijker te lezen met een witte achtergrond.
Maar hoe los je dit op? De afbeelding op een witte folie aan de buitenkant van het raam aanbrengen is geen optie. Vandalisme aan stickers kost organisaties jaarlijks veel geld. Bovendien wordt de folie gemakkelijker aangetast door vocht en andere weersomstandigheden. De oplossing? Transparante folie! Je print jouw ontwerp in spiegelbeeld op een transparante folie en lamineert deze aan de drukzijde met een witte folie. Zo ontstaat toch een witte achtergrond en is het probleem met de witte kleur in uw ontwerp opgelost.

AdobeStock_75488105-1

Combinaties om rekening mee te houden


Als je deze handige oplossing met een transparante en witte folie gaat gebruiken, is het belangrijk dat je rekening houdt met de combinatie van materialen die je gebruikt. Het is belangrijk dat je gelijkwaardig materiaal kiest met dezelfde eigenschappen (bijvoorbeeld: krimp van de folie). Kies dus PVC op PVC, PET op PET, PP op PP, enzovoort.
In het algemeen wordt vaak gekozen voor een goedkoop PVC stickermateriaal. Maar wat als je kiest voor PVC-vrij milieuvriendelijk materiaal? Dan moet de folie die je gebruikt om de witte backing te maken ook PVC-vrij zijn. Om een milieuvriendelijke witte folie voor PVC-vrij stickermateriaal aan te bieden, lanceert Neschen: PP matte backing.

Door deze folie in combinatie te gebruiken met easy dot® PP transparent wordt een pvc-vrije totaaloplossing geboden voor transparante raamstickers.


Folie-eigenschappen van PP matt backing


De transparante folies van Neschen hebben een aantal eigenschappen waarmee ook rekening moet worden gehouden bij de keuze van een backing folie, namelijk PP matt backing:

  • 75 µm, warm wit, en matte, niet bedrukbare backing folie
    Voor het lamineren van de rugzijde van in spiegelbeeld bedrukte transparante media
  • Perfect geschikt voor onze UV-print PP easy dot® transparant (groene PP-samenstelling)
  • Typisch gebruik achter glas
  • Voor binnengebruik: (winkel)vensters en lichtbakken
    PVC vrij
  • Geen krimp door hoge dimensionele stabiliteit
  • Lijm op waterbasis

sample_picture1_web-1

Alle voordelen van transparante raamfolies


Het grootste voordeel van PP matt backing is natuurlijk de mogelijkheid om folies te maken waarop je de witte kleur kunt zien. Het is een perfect alternatief voor volvlak wit printen (UV & Latex). Een ander voordeel is dat het de productietijd en -kosten tot 50% vermindert. Bovendien biedt het, zoals eerder vermeld, de mogelijkheid van een milieuvriendelijke optie dankzij de PVC-vrije samenstelling met minder afval en inkt. En door deze oplossing hoef je de folie niet meer aan de buitenkant van ramen aan te brengen, waardoor veel schade door vandalisme of weersomstandigheden kan worden voorkomen.
Ben je benieuwd of de transparante PVC-vrije raamfolies geschikt zijn voor jouw volgende klus? Vraag dan nu een gratis sample aan!

New call-to-action

Onderwerpen: Easy Dot, Window Graphics