Creëer het kerstgevoel met feestelijke raamdecoratie en belettering

Creëer het kerstgevoel met feestelijke raamdecoratie en beletteringHet is voor winkeliers en etaleurs ieder jaar weer een drukke tijd: de decembermaand. Eerst heten we Sinterklaas welkom in ons land en niet lang daarna zie je steeds meer kerstverlichting in de straten verschijnen. Veel etalages weten dat kerstgevoel te versterken voor iedereen die de kou buiten trotseert. Een vast onderdeel van kerstetalages is raamdecoratie in allerlei vormen en maten. Ontbreekt het jouw etalage nog een beetje aan die feestelijke sfeer en ben je op zoek naar wat inspiratie? Lees dan snel verder.

 

Laat je etalage het verhaal vertellen

Als Kerst dichterbij komt, schieten de mooiste etalages als paddenstoelen uit de grond. Vooral de grote warenhuizen en bekende ketens weten er altijd weer een oogstrelend feestje van te maken. En daar mag jij je best door laten inspireren. De website retailtrends.nl publiceerde vorig jaar een lijstje met een aantal uitbundige etalages. Op een aantal van de voorbeelden zie je raamdecoratie en belettering terug, bijvoorbeeld bij de etalage van Barneys in New York. Door een mooie opstelling in de etalage te combineren met strakke raamstickers op de ruit, laat je de etalage jouw (kerst)verhaal vertellen.

 

Decoreer je etalage met figuren en letters

Een etalage is als een ansichtkaart. Een mooi frame met sprekende beelden die je alvast een indruk geven van je winkel, maar wat er op de achterkant staat zie je pas als je binnenstapt. Met raamsticker folie creëer je gemakkelijk dat frame. Snijd er contouren uit en breng deze aan als omlijsting van je boodschap. Voeg andere figuren toe zoals pakjes, sneeuwvlokken, kerstballen, dennenbomen om een feestlijke, winterse sfeer te creëren. Met mooie belettering schrijf je jouw kerstboodschap op de ruit en maak je de etalage compleet. Maar voor welke vormen en vooral kleuren kies jij dit jaar?

 

Wit, goud en zilver zijn populair

Waar winkeliers tijdens de lente en zomer sneller kiezen voor kleurige raamdecoratie en belettering, zie je in december juist witte, gouden en zilveren folies verschijnen op de ruiten. Goud en zilver geven je boodschap een extra feestelijke uitstraling. Mijn tip: ga voor een witte basis, want elke andere kleur past hierbij. Maak het helemaal af met gouden of zilveren belettering en decoratie zodat je een mooi totaalplaatje krijgt. Maar maak het niet te bont, winkelend publiek moet tenslotte ook nog een beetje binnen kunnen kijken en nieuwsgierig worden naar wat er zich achter de etalage bevindt.

 

Veel acties in december? 

Tijdens de feestmaand volgen de thema’s en bijbehorende acties zich snel op. Dan is het wel handig als jouw raamdecoratie en belettering net zo flexibel zijn. Zorg daarom dat je folies zoekt die gemakkelijk door het personeel zelf aan te brengen zijn, zonder dat er luchtbellen onder de sticker ontstaan. Dat is namelijk geen gezicht. Na afloop van een actie, bijvoorbeeld als je van het Sinterklaas thema naar het Kerst thema overstapt, is het handig als het personeel de stickers zelf kunnen verwijderen of vervangen. Let er bij het selecteren van je materiaal daarom op of de folie zonder achterblijvende resten te verwijderen is. Bij folies waarbij dat het geval is, hoeft de ruit na het verwijderen meestal ook niet schoongemaakt te worden. Dat scheelt veel tijd!

 

Herpositioneerbare folie

Als je ervoor kiest om met een basis te werken waarvan je steeds onderdelen vervangt naar gelang de acties elkaar opvolgen, zorg dan dat je werkt met herpositioneerbare folie. Daarmee kun je bijvoorbeeld de sneeuwvlokken die je eerst had aangebracht, later toch nog ergens anders plakken zonder een nieuw stuk folie te gebruiken. Herpositioneerbare folie met dotbelijming is hiervoor ideaal. 

Nog veel meer raamfolie varianten vind je in onze Brochure Window Graphics. Download 'm via de knop:

Brochure raamfolie

Onderwerpen: Raamstickers