Boeken beschermen, verleng de levensduur van boeken

filmolux soft PPBoeken gaan jaarlijks door oneindig veel handen en hebben hierdoor veel te verduren. Mensen gaan natuurlijk verschillend om met boeken: de één wat netter dan de ander. Waar de één een boek voorzichtig mee op reis neemt in een aparte tas, propt de ander een boek zo in een tas vol spullen. Spullen die misschien wel scherp, vochtig of vuil zijn. Dit maakt dat boeken erg kunnen beschadigen en dat is zonde, want elk boek is een uniek exemplaar.

In dit artikel ga ik dieper in op boekbeschermfolies.

Waarom boekbeschermfolies?

Door boeken goed te beschermen, kunnen ze tegen een stootje en gaan ze langer mee. Kortom: je verlengt de levensduur ermee. Er zijn nog meer redenen op te noemen waarom je boeken van boekbeschermfolies zou moeten voorzien. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Boekbeschermfolies:

  • beschermen boeken tijdens het vervoeren of reizen.
  • beschermen boeken tegen vocht en vuil.
  • beschermen boeken tegen gebruiksschade.
  • beschermen de barcodes.
  • zorgen ervoor dat het schoonmaken van boeken sneller en makkelijker gaat.
  • geven de kaft versteviging (vooral bij paperbacks).

Boekbeschermfolies zorgen er dus niet alleen voor dat boeken langer mooi blijven, maar ook dat het uitlenen ervan soepel verloopt. Niets is vervelender dan een barcode die na korte tijd niet meer te lezen is en niet meer gescand kan worden. Kies daarom voor boekbeschermfolie in de vorm van etiketten die de barcodes op de rug tegen vuil en krassen beschermen. Zo kun je ze veel langer blijven scannen.

Boekbeschermfolie met oplosmiddelvrije lijm

Beschermfolies zijn er in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen. Wij werken met beschermfolies met oplosmiddelvrije lijm die geen schadelijke stoffen bevat. Een lijm die  een uitstekende verouderingsweerstand heeft. Bovendien zorgt het ruitjespatroon op de afdekkingsfolie ervoor dat de folie makkelijk op maat te snijden is. Zo is er voor elk boek een passende beschermfolie te maken.

 

Professional versus beginnerBoekbeschermfolie

Weinig of veel ervaring met boekbeschermfolies? Voor iedereen is er een geschikte folie. Zo kun je kiezen voor folies met een hoge of een lage aanvangskleefkracht. Folies met een hoge aanvangskleefkracht hechten direct en zijn ontworpen voor de professionele gebruiker. Voorbeelden van producten zijn Filmolux 609 en Filmolux libre. Ook kun je kiezen voor folies met een lage aanvangskleefkracht. Deze folie is makkelijk te corrigeren en daarom zeer geschikt voor beginners of onervaren gebruikers. Voorbeelden van deze folie zijn Filmolux en Filmolux Soft.

Hoe kaft je een boek?

Wellicht vraag je je af of je zelf boeken zou kunnen kaften met boekbeschermfolie. Dat is zeker mogelijk. Bekijk de onderstaande video met een instructie voor het kaften van boeken. In deze video wordt gebruik gemaakt van Filmolux Soft:


Aan de slag?

Wil je direct aan de slag en in detail weten hoe je het kaften van boeken moet aanpakken? Download dan hieronder onze gratis verwerkingsinstructie van boekbeschermfolie:

New call-to-action

Onderwerpen: Book protection films