Boekbeschermfolie op basis van suikerriet, een duurzaam alternatief!

Filmolux® libre organic is de nieuwe boekbeschermfolie van Neschen, gemaakt van bio-gebaseerde polyethyleen, verkregen uit de hernieuwbare grondstof suikerriet. Suikerriet is een veelzijdig en snel hernieuwbaar gewas dat gebruikt kan worden als schone energiebron en als grondstof voor de productie van vele producten. Als hernieuwbare grondstof bindt suikerriet in elke jaarlijkse groeicyclus CO2 uit de atmosfeer. Het groene polyethyleen uit suikerriet draagt bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen in vergelijking met conventioneel polyethyleen dat wordt geproduceerd uit fossiele grondstoffen. Het heeft ook dezelfde toepassings- en prestatie-eigenschappen als petrochemisch polyethyleen.

recyclebare_buchschutzfolie

Positieve bijdrage aan klimaatverandering

Kunststoffen die van planten worden gemaakt, besparen fossiele grondstoffen en dragen bij aan de strijd tegen de klimaatverandering. Deze duurzame grondstof biedt diverse voordelen voor het milieu;

Schone energie:think_green_icon

Suikerriet is een veelzijdig en hernieuwbaar gewas dat wordt gebruikt als schone energiebron én gebruikt als grondstof.

Amazonebescherming:

Het suikerriet is afkomstig van suikerrietfabrieken in Midden- en Zuid-Brazilië, die alleen bedrijfsvergunningen krijgen in door de overheid vastgestelde gebieden op meer dan 2.500 km verwijderd van de Amazone.

Bespaar water:

De suikerrietteelt in Brazilië wordt bijna nooit geïrrigeerd, omdat de waterbehoefte tijdens de landbouwfase op natuurlijke wijze wordt gedekt door de regenval in de teeltgebieden.

Verminderde uitstoot van broeikasgassen:

Suikerriet bindt in elke jaarlijkse groeicyclus CO2 uit de atmosfeer. Het komt er op neer dat elke ton polyethyleen die uit suikerriet wordt geproduceerd, bijdraagt aan het opvangen van CO2 uit de atmosfeer, waardoor de uitstoot van broeikasgassen wordt verminderd.

Geen verspilling:

Als het volgroeid is, wordt het suikerriet geoogst. Van daaruit wordt het naar de molens gebracht voor verdere verwerking en reductie. Het sap van de eerste persing wordt meestal gebruikt om suiker te produceren. De daaropvolgende persextracten zijn de restsuikers voor de productie van ethanol. Ethanol wordt gebruikt als biobrandstof of als hoofdbestanddeel van de biobased plastic (I'm greenTM plastic). De afvalvezels (bagasse genoemd) worden gebruikt om de molen aan te drijven, waarbij de warmte van de stoom wordt gebruikt voor de opwekking van elektriciteit. De plant wordt zeer efficiënt gebruikt, niks wordt verspild. Zelfs de as, samen met de afvalresten, de "Vinasse", wordt hergebruikt als meststof. Vinasse is rijk aan organische voedingsstoffen en water. Deze organische bemesting op de suikerrietvelden verminderen de behoefte aan chemische meststoffen en dragen zo wederom bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.
De bio-ethanol wordt ontwaterd om ethyleen te produceren, dat vervolgens wordt gepolymeriseerd als een kunsthars. Dit is het plastic dat uiteindelijk wordt gebruikt voor de productie van de boekbeschermingsfilm Filmolux® libre organic.

recyclebare_buchschutzfolie_2

Filmolux® libre organic

Filmolux® libre organic is gemaakt van polyethyleen, dat voor meer dan 90 procent uit hernieuwbare grondstoffen bestaat. Filmolux® libre organic is REACH-conform en dus APEO- en BPA-vrij. Bovendien zijn de gebruikte lijm en folie vrij van weekmakers. De nieuwe boekbeschermfolie is eenvoudig aan te brengen door de verminderde aanvangskleefkracht. Kleine fouten tijdens het kaften kunnen eenvoudig worden gecorrigeerd op gladde oppervlakken. Het bedrukte raster op het siliconenpapier vergemakkelijkt het op maat knippen.

umweltfreundliche_buchschutzfolie


Benieuwd naar deze duurzame boekbeschermfolie?
Vraag direct een sample aan:

New call-to-action