Boarding room op Breda international airport voorzien van etched glass folie

Glass Deco dusted_Vliegveld SeppeToen de vliegschool Breda aviation op Breda international Airport uit haar jasje groeide en verhuisde naar het nieuwbouwpand aan de overkant, kwam het voormalige pandje van de vliegschool leeg te staan. Na vele pogingen om het te verhuren of verkopen, besloot de vliegschool om er in samenwerking met het naastgelegen restaurant de Cockpit een 'boarding room' van te maken. Een ruimte die gehuurd kan worden voor vergaderingen en conferenties. In blog laten we zien hoe de ruimte getransformeerd is en welke rol etched glass folie hierin speelt.

Grote ramen blinderen

De ruimte waar het om gaat, beschikt over een klein magazijn met grote ramen. De vliegschool wilde deze magazijnruimte graag uit het zicht van voorbijgangers houden. De grote ramen moesten dus geblindeerd worden. In het verleden werd hiervoor One way vision folie gebruikt, maar omdat de lampen in het magazijn ook ’s avonds aan waren, keek je er toch doorheen. Vliegschool Breda aviation schakelde de hulp van Noud Horsten Reclame in om dit probleem op te lossen.

Etched glass folie voor blinderen én aankleden

Noud Horsten kwam met een alternatief: Etched glass folie. Folie die vaak gebruikt wordt om glas te blinderen. De etched glass folie heeft door het “dusted” effect het voordeel dat je er niet doorheen kunt kijken en dat er ondanks het geblindeerde effect nog wel licht naar binnen valt. Maar de ramen alleen niet meer doorschijnend maken was eigenlijk niet genoeg. De boarding room moest van buiten wel aantrekkelijk om te zien blijven. Daarom koos Noud ervoor de etched glass folie van een geprinte afbeelding te voorzien. Omdat deze folie zelf geprint kan worden, is de afbeelding zowel aan de binnen- als buitenkant zichtbaar.

Authentieke uitstraling

Noud koos ervoor om full-colour afbeeldingen van vliegtuigen om te zetten naar zwart-wit en een bruine kleurtint mee te geven, omdat het bruin weer terugkomt in het logo van de Boarding room. Dit gaf de afbeelding een authentieke uitstraling. De afbeelding werd vervolgens geprint met eco-solvent inkten. Daarna werd het materiaal gelamineerd met een matte lamineerfolie om de afbeelding te beschermen.

De folie naadloos aanbrengen

De verwerking ging volgens Noud Horsten hartstikke goed. Omdat de afbeelding uit meerder stroken bestond was positioneren soms wat lastig, want deze moeten goed en naadloos aansluiten. Gelukkig hoefde dit niet in één keer, want dankzij de lijm die kleine luchtkanaaltjes bevat, is de folie relatief eenvoudig aan te brengen en ook nog te herpositioneren als die niet goed geplakt is. De folie werd droog, zonder hulp van water aangebracht. Een voordeel volgens Noud Horsten, omdat je dan geen risico hebt op verschuiven van de print tijdens het aanbrengen.

Eindresultaat en reacties

De vliegschool is erg enthousiast over het eindresultaat. De ramen zien er strak uit, met prachtige vliegtuig prints in een authentieke uitstraling die past bij het concept. En bovendien is het binnenkijk probleem van het magazijn opgelost. Bekijk het resultaat hier:

Glass Deco dusted_Vliegveld Seppe_3

Glass Deco dusted_Vliegveld Seppe_5

Glass Deco dusted_Vliegveld Seppe_4

Nu nog de binnenkant

De buitenkant van de boarding room is nu af, maar aan de binnenkant van het pand moet nog wat gebeuren. Noud gaat aan de slag om de steigerhouten meubels te voorzien van een mooie staal-look Hoe dit eruit komt te zien, ontdek je in een volgend blog. 

Ben je benieuwd naar de gebruikte etched glass folie op Breda international airport? Vraag dan direct een sample aan!

Sample: Etched glass folie

Onderwerpen: Etched glass folie