5 voordelen van bedrukbaar vliesbehang.

Wandbekleding is een belangrijk onderdeel van interieurinrichting. Er bestaan diverse printbare materialen om wanden mee te decoreren. Behang is met afstand het bekendste materiaal. Behang is te verkrijgen in veel verschillende soorten. Al deze soorten hebben hun eigen unieke kenmerken, voordelen en nadelen. Tegenwoordig is vliesbehang - ook wel bekend als non woven behang - hét alternatief voor klassiek behang.

In dit artikel geef ik je vijf voordelen van deze moderne wandbekleding.

Voordeel 1: Vliesbehang is eenvoudig aan te brengen

perf_wallpaperVliesbehang is zeer snel en eenvoudig aan te brengen: je brengt de lijm aan op de muur en duwt het behang er simpelweg tegenaan. De lijm hoeft niet van te voren in te trekken dus je kunt direct beginnen met plakken. Bij traditioneel papieren behang moet je het behang zelf lijmen en heb je een behangtafel nodig. Die kan nu in de bouwmarkt blijven staan.

Voordeel 2: Vliesbehang is eenvoudig te verwijderen

Vergeet het stoomapparaat! Het verwijderen van behang met een dergelijk apparaat is een ergernis voor velen. In tegenstelling tot het klassieke papieren behang kun je vliesbehang in de meeste gevallen erg eenvoudig, droog verwijderen. Bij het verwijderen blijven geen resten achter en je voorkomt schade op je muren. Dit maakt deze behangsoort ook uitstekend geschikt voor korte termijn toepassingen.

Voordeel 3: Vliesbehang is sterk

Zoals ik bij het eerste voordeel beschreef, smeer je vliesbehang niet in met lijm. In plaats daarvan smeer je de muur in. Hierdoor wordt het materiaal niet week en zal het niet snel scheuren. Dat maakt het behang sterk en makkelijker aan te brengen. Een voorbeeld van vliesbehang zie je hieronder.

IMG_6573-800

Fotocredit: DeKeyzervanAken

Voordeel 4: Vliesbehang is PVC vrij en krimpt niet

Vliesbehang van Filmolux bevat in tegenstelling tot vele andere soorten wandbekleding geen PVC. Het krimpt daardoor niet en het is een milieuvriendelijk alternatief voor PVC houdende wandbekleding.
Een ander – mooi meegenomen – voordeel van niet krimpend behang is dat na verloop van tijd geen lelijke naden ontstaan. Bovendien heeft vliesbehang een fine art paper look & feel, waardoor het een veel natuurlijkere uitstraling heeft dan PVC wandbekleding.

Voordeel 5: Vliesbehang is CE gecertificeerd en brandvertragend

Het vliesbehang van Filmolux heeft een CE-certificering volgens de Europese norm EN-15102 voor wandbekleding. Dit houdt in dat het behang voldoet aan de veiligheidsvoorschriften die in de EN15102 norm zijn vastgelegd. Dat zijn:

  • Reactiegedrag bij brand
  • Emissie van formaldehyde
  • Emissie van zware metalen en vinylchloridemonomeer
  • Geluidsabsorptie
  • Thermische weerstand/warmtedoorlaatbaarheid

Reactiegedrag bij brand

Het reactiegedrag bij brand is vastgelegd in de brand classificatie volgens EN 13501-1  (Europese norm). Ons behang valt in klasse C - S1, d0 brandvertragend, dit is vergelijkbaar met de Duitse norm B1 getest volgens DIN4102-1. Met deze certificering voldoet het behang  in de meeste gevallen aan de brandveiligheidseisen die worden gesteld aan openbare gebouwen.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze unieke behangsoort? Lees dan het praktijkverhaal van DeKeyzervanAken over hun ervaring met vliesbehang of vraag gratis samples aan om een indruk te krijgen van het materiaal.
 
NESCHEN PERFORMANCE WALLPAPER  SAMPLES

Onderwerpen: Print Media, Wallpaper